• Головна
  • На Львівщині планують розпочати кампанію з вакцинації від кору
17:08, 8 січня 2019 р.

На Львівщині планують розпочати кампанію з вакцинації від кору

У лютому 2019 року у Львівській області розпочнеться кампанія зі збільшення рівня вакцинації від кору серед дітей шкільного віку.

Як повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації, у межах проекту планується провести імунізацію понад 20 тисяч школярів Львова та області.

Представники Міністерства охорони здоров’я проводитимуть інформаційні заходи, спілкуватимуться з батьками, вчителями, медиками, аби пояснити важливість вакцинації від кору, яка є єдиним надійним захистом від цієї хвороби.

За словами голови Львівської ОДА, станом на нині, на Львівщині є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки, які будуть використані для дитячих щеплень.

Нагадаємо, у межах візиту на Львівщину в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун зазначила, що відповідно до наказу МОЗ невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання у школах та дитячих садочках.

Читайте також: Хода Звіздарів 2019 у Львові: як це було, - ВІДЕО

Уляна Супрун наголосила, що у Львівській області працюватимуть мобільні бригади фахових медпрацівників, які робитимуть щеплення дітям, які з різних причин пропустили планову вакцинацію. Усього навчених експертів на Львівщині - 52 людини.

За даними ЛОДА, Львівська область є лідером щодо кількості захворілих на кір - це понад 11 тисяч осіб, яких зареєстрували 2018 року, що становить 22% від усіх випадків кору в Україні.

Нагадаємо, раніше кореспондент сайту 032.ua дізнавався думку львів'ян щодо потреби робити щеплення від кору дітям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Львівщина #032 #кір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...