• Головна
  • Завтра освітяни стануть на захист мови
11:23, 11 грудня 2012 р.

Завтра освітяни стануть на захист мови

Завтра, 12 грудня в Актовому залі Львівського національного університету імені Івана Франка зберуться відомі учені й освітяни-україністи з усієї України, аби стати на захист державного статусу та суспільного розвитку української мови.

У невтішних умовах загальної зневіри філологи прагнуть дати «відкритий урок» політикам та чиновникам, як дієво протистояти викликам часу і виборювати культурно-освітній простір для рідного слова. Як повідомили у Львівському національному університеті імені Івана Франка на форумі заплановано створити «Всеукраїнську асоціацію викладачів української мови і літератури», яка ініціюватиме докорінне переосмислення мовно-літературної освіти та сприятиме законодавчому закріпленню її нових стандартів.

«У той час, як питання мови «виринає» лише у вирі відчайдушних політичних баталій і залишається актуальним не довше, ніж триває передвиборчий марафон, пріоритетним надзавданням «Всеукраїнської асоціації викладачів української мови і літератури» стане постійний моніторинг за реалізацією мовно-літературних стратегій в Україні та діяльна участь у розв’язанні нагальних проблем щодо утвердження високого авторитету української мови у світі» - кажуть освітяни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,87
EUR
42,78
42,85
PLN
9,85
9,88
Оголошення
live comments feed...