• Головна
  • В Україні затвердили нові умови прийому до вишів у 2019 році: деталі
11:52, 29 грудня 2018 р.

В Україні затвердили нові умови прийому до вишів у 2019 році: деталі

Вчора, 28 грудня, в Україні набули чинності умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік. 

Про це йдеться на офіційному сайті МОН, передає 032.ua. 

Читайте також: У новорічну ніч львів'ян запрошують подивитися відеомапінг на фасаді Опери

Наступного року на вступників чекають деякі новації, серед яких мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подачі заяв, а також компактніші терміни вступної кампанії.

Так, для вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. З іноземних мов зараховуватимуть лише сертифікати 2018 та 2019 років.

Можливість складання творчих конкурсів у кількох вишах, а також створення рівних умов для їх учасників незалежно від оцінок ЗНО потребували змін термінів проведення творчих конкурсів. Тепер вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Передбачена також друга сесія творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.

Жодних змін немає у кількості заяв, які можна подати для вступу на бакалавра. На бюджет це максимум 7 заяв на 4 спеціальності. На контракт кількість заяв не обмежується.

З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні виші, що готові після закінчення навчання працювати в сільській місцевості. Йдеться про вступників на спеціальності галузей знань «Освіта/Педагогіка» і «Охорона здоров’я», які укладуть угоду про відпрацювання не менш як 3 роки в селі або селищі міського типу.

При цьому з минулих років залишаться коригувальні коефіцієнти – першочерговий, сільський, галузевий.

Наступного року розширять практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної  відповідальності. Йдеться про спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародне право», «Фармація, промислова фармація». Щоб подати на них заяву, вступник повинен мати конкурсний бал не менше 130.

Як і у 2018-му мінімальний поріг встановили також на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія». Для участі у конкурсі на ці спеціальності вступник повинен мати не менше 150 балів з другого та третього конкурсних предметів.

Також з 2019 року буде збільшена кількість пільг для учасників бойових дій. 

Читайте також: Львівське "АТП-1" запустило нові великі автобуси на 45 маршрут

Нагадаємо, раніше у МОН також закликали школярів подбати про вчасне оформлення внутрішнього паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, оскільки без такого документа їх не допустять до реєстрації на ЗНО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вступ_2019 #зміни_вступу #абітурієнти #вступники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...