• Головна
  • Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн
13:01, 18 грудня 2018 р.

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн

У місті вже давно запровадили таку функцію як інтернет-оплата комунальних послуг. Львів’яни мають можливість заплатити за воду, газ чи електроенергію одразу кількома способами.

Кореспондент сайту 032.ua зібрав основну інформацію про інструменти оплати квитанції за комуналку, не виходячи з квартири.

Сайти комунальних підприємств

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-1

Головні надавачі комунальних послуг для Львова - “Львівобленерго”, “Львівгаз”, “Львівтеплоенерго”, “Львівводоканал” мають свої власні сайти в інтернеті. На кожному з них користувачам пропонується зареєструватись та зайти у “Персональний кабінет” щоби подати показники лічильників.

На жаль, ці сайти ще не мають власних платіжних систем, але більшість із них пропонує перейти на перевірені ресурси онлайн-оплати квитанцій: система “Easypay” чи “Приват24”.

Щоби заплатити за будь-яку комунальну послугу онлайн, вам потрібно знати: номер банківського рахунку установи, якій ви платите гроші; дані вашої платіжної картки та суму коштів, яка перераховується. При розрахунку за електроенергію потрібно знати також десятизначний код на квитанції.

При електронному розрахунку клієнтам надається квитанція, яку можна відправити собі на е-мейл, роздрукувати або отримати підтвердження про оплату шляхом SMS-повідомлення, якщо така послуга активована.

Варто пам’ятати, що за оплату деяких видів послуг онлайн-ресурси можуть знімати комісію.

Easypay

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-2

Всеукраїнська електронна система приймання платежів, яку рекомендують на львівських комунальних підприємствах - “Easypay” дає можливість заплатити за світло, газ, опалення, воду, квартплату та навіть за домофон. У системі можна розрахуватися банківською карткою або електронним гаманцем.

ПриватБанк

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-3

На сайті "ПриватБанку" є можливість оплати комунальних та інших послуг. За газ, воду та інші послуги тут встановлено комісії “за замовчуванням”, але у окремих випадках комісії можуть відрізнятися або й взагалі не зніматися, залежно від типу укладеного з банком договору.

Для того, щоб скористатися інтернет-банкінгом від “Привату”, потрібно мати їхню банківську картку: вона потрібна не лише для розрахунку, але й для реєстрації в системі. Далі на сайті “ПриватБанку” вибираємо “Платежі” - “Комунальні платежі” та оплачуємо потрібну послугу.

Є можливість розрахунку і через мобільний додаток “Приват24”. Якщо ви розраховуєтесь вперше, то у рубриці “Платежі” обираємо послугу, яка цікавить, шукаємо надавача цієї послуги - за назвою або за кодом ЄДРПОУ чи банківським рахунком, і здійснюємо оплату. Окрім традиційних послуг за електроенергію, воду, газ, опалення, квартплати, тут можна заплатити за послуги телебачення, домофону, ліфта чи інтернету. Оплативши таким чином за послугу один раз, у програмі зберігається шаблон, за яким можна платити щомісяця.

InfoLviv

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-6

Одним із популярних ресурсів, де львів’яни можуть оплатити комунальні послуги є “ІнфоЛьвів”. Щоб зареєструватись на ньому, достатньо ввести номер особового рахунку з квитанції за сплату будь-якої комунальної послуги та суму останньої оплати. Розрахунок відбувається на базі ресурсу “Easypay”, але в особистому кабінеті можна переглядати й оплачувати рахунки за кількома адресами.

Portmone

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-7

Подібні послуги пропонує всеукраїнська компанія “Портмоне”, яка спеціалізується на електронній доставці рахунків, онлайн-оплаті тощо. Для клієнтів пропонують зберегти шаблони миттєвих платежів, здійснення транзакцій за допомогою технології Masterpass та збереження електронних квитанцій. Щоб розрахуватись за комуналку на цьому сайті, потрібно ввести номер особового рахунку та параметри своєї платіжної картки.

Інші ресурси

За останні кілька років зросла кількість компаній, які пропонують послуги з оплати рахунків онлайн. Далі коротко про кожен з цих ресурсів.

Оплатити за товари та послуги можна на всеукраїнському сервісі “iPay.ua”, який приймає банківські картки “Visa” або “Mastercard” будь-якого банку світу.

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-8

Online.ua” - український інформаційний портал, де можна заплатити за комунальні послуги, використовуючи лише номер особового рахунку та дані платіжної картки (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro). За послугу знімається комісія.

Оплата комунальних послуг: львів’янам на замітку, як розрахуватись онлайн, фото-9

Таким самим способом можна заплатити за комунальні послуги на сайті “Кредобанку”. Послугу з оплати комуналки пропонує також “Ощадбанк”. але там потрібно попередньо зареєструватися.

Сплатити комунальні платежі можна і на сайті “Paycell” від мобільного оператора “Lifecell”, але тут можлива комісія.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #комуналка #послуги #онлайн #платежі
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...