• Головна
  • Львівські перевізники наполягають на піднятті вартості проїзду
17:02, 16 листопада 2018 р.

Львівські перевізники наполягають на піднятті вартості проїзду

Львівські перевізники наполягають на піднятті вартості проїзду

У Львівській обласній організації ВГО "Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників" відповіли на нещодавні заяви посадовців Львівської міськради щодо непідняття вартості проїзду у міському автомобільному транспорті.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Львівські перевізники все ще вимагають переглянути й скоригувати тариф на проїзд. Наразі пропонують діяти в площині переговорів та закону, але готові й до негативних дій.

"Мабуть, в мерії залишилася лише одна людина, яка розуміє суть транспортної проблеми Львова. Це начальник управління транспорту [Олег Партика - ред.]. Незважаючи на його молодий вік, він розуміє, що це гра з вогнем, яка призведе до непередбачуваних і, припускаємо, украй негативних результатів. Бо зупинка транспорту (не через вину перевізників) насамперед ударить по львів'янах. Наразі перевізники з останніх сил намагаються захистити мешканців міста, аби вони не відчули особливого дискомфорту. Відповідально заявляємо: не хочемо повторювати кроків перевізників Тернополя і Черкасів. Втім, якщо ситуація через дії міськраду погіршиться, думаємо, що такі кроки є неминучими", - зазначили у асоціації перевізників Львівщини.

Львівські перевізники наполягають на піднятті вартості проїзду, фото-1

Нагадаємо, на початку жовтня львівські перевізники заявили про необхідність збільшити тарифи на проїзд у громадському транспорті міста до 9,20 грн. Але владі Львова запропонували підняти тариф до 6,50 грн. У протилежному випадку погрожували скоротити режим роботи автобусів на маршрутах. 

Читайте також: Мешканці вулиці Ржегоржа виступили проти зведення багатоповерхівки у районі

На засіданні виконавчого комітету ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий назвав такі дії перевізників тиском на управління транспортом і заявив, що це питання в місті не обговорюватимуть, поки приватники, як мінімум, не погодяться перевозити пенсіонерів безкоштовно.

Окрім цього, львів'яни активно виступають проти підвищення тарифів на проїзд у автобусах: станом на нині зареєстровано аж дві електронні петиції, у яких пропонують збільшувати вартість проїзду лише після впровадження електронного квитка. Одну петицію створив львів'янин Андрій Маринюк, її уже підписало 258 людей, іншу - депутат ЛМР Ігор Телішевський, за неї свій голос залишило 148 мешканців міста.

До слова, у Тернополі перевізники кажуть, що для них оптимальний тариф становить 20 гривень, а розрахунки подають на рівні 10 гривень. А 6 листопада тернопільські водії громадського транспорту вийшли на безстрокову акцію протесту, аж поки влада міста не затвердила їм новий тариф у сумі 6 гривень для усіх пасажирів. Аналогічна ситуація спіткала також Черкаси, де перевізники оголосили страйк з 11 листопада. Мешканці міста не розгубилися і організували флешмоб "Підвезу Черкаси", і таким чином допомагали одне одному добратися до місця призначення без громадського транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #перевізники #автобус #маршрутка #тариф #вартість_проїзду
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...