• Головна
  • З початку року на Львівщині на кір захворіли понад 6 тисяч людей
17:18, 14 листопада 2018 р.

З початку року на Львівщині на кір захворіли понад 6 тисяч людей

З початку 2018 року в області на кір захворіли понад 6 тисяч людей. З них понад 68% не вакцинованих, 11%  - мешканців, які мали одну вакцину профілактичних щеплень.

Про це сьогодні, 14-го листопада, під час брифінгу  повідомила керівниця департаменту охорони здоров'я Ірина Микичак, інформує прес-служба ЛОДА.

Читайте також: Львів'ян просять долучитись до збору теплого одягу та взуття потребуючим

За її словами, вакцинація є єдиними методом профілактики кору та його наслідків для життя людини.

«Чергова епідемічна хвиля захворюваності кором прийшла до нас з Європи. Львівщина належить до тих територій, які мають чи не найвищий рівень захворюваності. Зокрема, за попередній тиждень реєструються значно більше випадків захворювань, що майже на рівні 500 випадків за тиждень. Специфічного лікування від кору немає. Є тільки можливість попередити своєчасно та вакцинувати дітей і дорослих відповідно до календаря щеплень», - розповіла Ірина Микичак.  

«Лише у Львівську обласну інфекційну лікарню за добу госпіталізовуються 25-35 чоловік із ознаками кору. Ті люди, які вже перехворіли на кір мають довічний імунітет і їм немає чого боятися. Також можуть бути спокійними люди, які мають дві дози вакцини проти кору. А ті люди, які не знають про свій вакцинальний статус, не вакциновані, або мають лише одну дозу вакцини проти кору, щодня наражаються на небезпеку захворіти. Адже людина є ще заразна до того, коли в неї з’являється висип. Коли в людини піднімається температура, може виникати кашель, кон'юктивіт, вона активно виділяє збудник і ділиться ним з іншими. Такі люди їздять в громадському транспорті, купують їжу в супермаркеті і ніхто з нас на сьогодні не застрахований від зустрічі зі збудником кору», - розповіла головний експерт департаменту Наталія Тімко.

Також вона наголосила, що вакцина, яка сьогодні є в області, є безпечною, а також нагадала, що вакцинування є безкоштовним. Відтак, для того, щоб убезпечити себе від захворювання, людина повинна зробити два щеплення інтервалом в місяць.  

«Якщо дитина має одну дозу вакцини, а в плановому порядку це 1 і 6 років, і якщо з певних причин це не було зроблено своєчасно, ніколи не пізно розпочати вакцинацію і захистити дитину від кору, паралельно краснухи та паротиту, оскільки використовується потрійна вакцина, а також є вакцини проти дифтерії, правця, кашлюку і інших інфекційних захворювань. Весь цивілізований світ довів, що єдиними дієвим способом профілактики інфекційних захворювань є вакцинація. Немає негативних наслідків після проведення профілактичних щеплень. Доведено практикою та доказовою медициною, що ті, хто вакциновані, захищені від хвороби на 95%, а 5 % можуть захворіти, але вони не будуть мати ускладнень у вигляді запалення легень, запалення головного мозку і вони однозначно залишаться здоровими», - додала Наталія Тімко.

«Ми забезпечені вакциною більше, ніж на 100%. Маємо в резерві 40 тисяч доз вакцини, тобто всі, хто потребують вакцинації і всі, хто мають бажання вакцинуватись, мають змогу це зробити у всіх поліклінічних закладах охорони здоров’я області. Особливо кір небезпечний для людей, які хворіють хронічними захворюваннями», - резюмувала Ірина Микичак.   

Читайте також: Коли львівʼянам очікувати снігу: прогнози від синоптиків

Нагадаємо, раніше 032.ua писав про те, що робити, якщо захворіли на грип. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #кір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...