• Головна
  • У пам’ятці архітектури на Степанівни хочуть зробити міні-готель, - ФОТО, ВІДЕО
10:08, 15 листопада 2018 р.

У пам’ятці архітектури на Степанівни хочуть зробити міні-готель, - ФОТО, ВІДЕО

У пам'ятці архітектури на вулиці Олени Степанівни, 31 у Львові хочуть зробити готель з прибудовою. Заради цього уже зруйнували стіну.

З такою інформацією у редакцію 032.ua звернувся львів’янин Василь, мешканець сусіднього будинку по вулиці Степанівни у Львові, який переконаний, що ремонтні роботи відбуваються з порушеннями законодавства.

За словами львів’янина, відбувається руйнація частини будівлі, де планують зробити прибудову. На доказ до своїх слів пан Василь надав фото і відео з місця події.

“Проект на цю будівлю розроблявся ще 2 роки тому і порушував все, що тільки можна було порушити. Під хитрим формулюванням "прибудова і надбудова господарського приміщення" забудовник хоче нахабно добудувати декілька поверхів безпосередньо над пам'яткою, а також прибудувати цілий новий корпус на вільній ділянці. Мешканці подали в суд, ще в 2017 році, проте представники забудовника щоразу переносять засідання суду”, - розповів мешканець вулиці Степанівни.

Львів’янин додав, що станом на нині, існує державна експертиза, в якій виявлено численні порушення під час розроблення МБР, а також відповідь від МінКульту щодо історико-містобудівного обґрунтування (ІМО), де вказано, що будівельні роботи порушують закон України. Проте оскільки будівля - пам'ятка місцевого значення, то погоджує ІМО місцевий орган.

У пам’ятці архітектури на Степанівни хочуть зробити міні-готель, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

За словами пана Василя, на планах вказані недійсні розміри відступів від будинку по сусідній вулиці Міхновських, 32Б.

“Мешканці перевіряли власноруч, але розбіжність в 2-4 метри важко списати на неточність вимірювань”, - додав львів’янин.

Читайте також: Булінг школяра у львівському ліцеї: що відомо про ситуацію

Окрім цього, жителі будинку №33 на вулиці Степанівни наголошують, що їхній будинок, який прилягає до місця реконструкції, є в аварійному стані.

Станом на нині, забудовники пригнали важку техніку і знесли частину пам'ятки на вулиці Степанівни, 31.

“Оскільки стіна, яку знесли була прилеглою до стіни будинку №33, це створило загрозу безпеці та життю мешканців. Зауважу, що жодних робіт з укріплення будинку не проводилось. При роботах (це навіть на відео видно), ніяк не забезпечувалась безпека мешканців двох прилеглих будинків. Штукатурка та шматки будматеріалів залітали на їхню прилеглу територію. Самі забудовники стверджують, що ця частина будівлі ніяк не зв'язана з пам'яткою архітектури, хоча на своїх же планах вказується ось таке креслення, де виділено цю частину будівлі червоною лінією, абсурд. На старих картах міста також ця частина вказана”, - підкреслив львів’янин.

Нещодавно мешканці вулиці Степанівни отримали копію дозвільних документів від ДАБІ на реставрацію та пристосування житлового будинку по вул. Степанівни, 31 під міні-готель та реконструкцію з розширенням господарського будинку за рахунок надбудови й прибудови, які видані на “нове будівництво”.

Слід додати, що містобудівні умови та обмеження для забудови на вул. Степанівни, 31 були видані виконавчим комітетом Львівської міськради 23 вересня 2016 року. Згідно з документацією, площа забудови становить 280,00 кв м. Після реставрації та реконструкції вона збільшиться до 427,00 кв м. Крім того, будинок виросте: з двох поверхів і цоколя до чотирьох поверхів, цоколя і мансарди.

У пам’ятці архітектури на Степанівни хочуть зробити міні-готель, - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

(Візуалізація майбутнього готелю)

А в паспорті об’єкта біля території будівництва інформація вказана невірно: замість охоронного номера будинку №2812, вказаний №2412.

У пам’ятці архітектури на Степанівни хочуть зробити міні-готель, - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

Зауважимо, що будинок по вулиці Степанівни, 31 є пам’яткою архітектури місцевого значення та одним із перших будинків на цій вулиці, споруджених у стилі історизму. Його звели наприкінці 19 століття як віллу для родини заможного залізничника Кароля Кусніша.

Радянська влада після Другої світової війни націоналізувала приміщення та перетворила на відділення жіночої консультації комунальної міської клінічної лікарні №3. Згодом будівля стояла у занедбаному стані, аж поки 2012 року її не повернули на баланс міста та передали до ЛКП “Агенція ресурсів Львівської міськради”. У лютому 2015 ЛМР продала на аукціоні віллу Кусніша разом з господарським будиночком за 3 мільйони 185 тисяч гривень.

Читайте також: Вокалістка гурту “Troye Zillia” - про пісню зі звуками космосу, концерт у темряві та попит на сучасну бандуру

Відповідно до виданої містобудівної документації, зараз будинок належить мешканці Винників Наталії Демі. А генеральним підрядником на об'єкті по вул. Степанівни, 31 є львівське ПП "Кантрансбуд". За даними ЄДР, директором і засновником підприємства вказаний Михайло Садовяк.

Додамо, що кореспондент сайту 032.ua замовив коментар у керівництва міського управління охорони історичного середовища, але так і не отримав відповіді.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється і вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...