• Головна
  • Львівські маршрутки можна буде побачити через комп’ютер або смартфон в Google Maps та Yandex Карти
14:05, 27 листопада 2012 р.

Львівські маршрутки можна буде побачити через комп’ютер або смартфон в Google Maps та Yandex Карти

Будь-який користувач зможе зайти через комп’ютер або смартфон в Google Maps або Yandex Карти і побачити транспортні засоби, які курсують містом. Про це повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

Можливість для пасажирів побачити, де зараз є необхідних транспортний засіб стала завдяки встановленому GPS у львівських автобусах.

 «На зупинці можна буде реально подивитись, які автобуси проїжджають саме на цій зупинці і де вони знаходяться», - додав Андрій Білоус.

 «Питання поінформованості пасажирів для нас зараз на першому місці. Були у нас попередні переговори з представниками Google Maps та Yandex Карти. Є певні напрацювання. Зокрема, коли навігація запрацює на усіх автобусах міста, ми її зможемо дати в публічний доступ. Тут потрібне лише погодження транспортних підприємств. Щоб будь-який мешканець на телефоні міг побачити цю інформацію. Такий приклад є у Житомирі – там кілька маршрутів працює у відкритому доступі», - розповів Андрій Білоус, заступник начальника управління транспорту та зв’язку.

Як уточнили в управлінні транспорту та зв’язку, є технічна можливість пересилання географічних координат кожного автобуса в режимі реального часу з сервера компанії, яка встановлює пристрої на автобусах, до провайдерів Google Maps та Yandex Карти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...