• Головна
  • З 1 грудня зросте розмір державної допомоги при народженні дітей.
13:54, 24 листопада 2012 р.

З 1 грудня зросте розмір державної допомоги при народженні дітей.

З 1 грудня зросте  розмір допомоги при народженні дитини. Про це повідомили у Головному управлінні праці та соціального захисту Львівського ОДА.

Відтак, при народженні першої дитини з 1 грудня батьтки отримають 28830 гривні, з яких 9610 буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами протягом 24 місяців.

 Розмір при народженні другої дитини буде складати — 57660 гривні, з яких 9610 буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами протягом 48 місяців.

 Розмір при народженні третьої і кожної наступної дитини  — 115320 гривні, з яких 9610 буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами протягом 72 місяців.

«Допомога при народженні дитини призначається опікуну на кожну взяту під опіку дитину у розмірі, установленому при народженні першої дитини. А у випадку якщо дитину (на яку призначають допомогу) влаштовано у дитячий заклад на повне державне утримання, допомога призначається і виплачується також у розмірі, встановленому при народженні першої дитини. Гроші при цьому перераховують на відкритий у банку рахунок дитини.» - кажуть в Управлінні праці та соціального захисту населення.

Коротка довідка:

Перелік документів необхідних для отримання допомоги

 Для отримання допомоги необхідно передусім пред’явити паспорт або інших документ, який підтверджує особу. Крім того необхідно надати:

 -          Заяву, яка складається по формі, затвердженою наказом Мінпраці і соцполітики від 08.06.06 №215. Така заява заповнюється безпосередньо у відділі соціального захисту населення.

 -          Копію свідоцтва про народження дитини. (У випадку народження мертвої дитини допомогу при народженні не призначають).

 -          Витяг з Державного реєстру актів громадянського стану про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з її народженням. Цей витяг надається відділом реєстрації актів громадянського стану. Або подається довідка для призначення допомоги при народженні, яка надається виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення)  ради. Жінки, які постійного проживають на території України, але які народили за кордоном, надають видану компетентним органом країни перебування і легалізований в установленому порядку в Україні документ, який засвідчує народження дитини, якщо інше не встановлено міжнародними договорами України.(Потрібно зазначити, що у виключних випадках відділ соціального захисту населення з узгодженням з Міністерством соціальної політики може призначити допомогу на підставі дублікатів вищезазначених документів).

 -          Копію рішення про усиновлення опіки – подають лише опікуни.

 -          Довідку про склад сімї і копію свідоцтва про народження кожної дитини, яку включають при визначенні розміру допомоги. Ці документи подають особи, які звертаються за призначенням допомоги при народженні другої і наступної дитини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,97
EUR
42,88
42,97
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...