• Головна
  • Львів’янам похилого віку проведуть екскурсію Музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»
11:09, 23 листопада 2012 р.

Львів’янам похилого віку проведуть екскурсію Музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»

У Тиждень пам’яті за жертвами Голодомору 1932-33 р., відділення соціально-побутової реабілітації Львівського міського терцентру підготувало пізнавальну екскурсію в Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», для 20 львів’ян похилого віку, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі.

«Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», розташований у Львові в приміщенні тюрми, де розміщувалися каральні органи трьох окупаційних влад. Це перший в Україні музей-в’язниця. Власне, в тиждень вшанування пам’яті жертв Голодомору, працівники Львівського міського територіального центру зорганізували екскурсію місцями, які сьогодні слугують символом пам’яті про людей, які попали під репресивну машину окупантів. Відтак, ми хочемо аби мешканці нашого міста більше дізнавались про фатальні сторінки нашої історії, шанували пам'ять», - каже Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради.

До слова, Львівський міський територіальний центр, як міська установа утворений ухвалою сесії Львівської міської ради у червні 2009 року, і є бюджетною установою управління соціального захисту. Соціальні працівники центру надають соціальні послуги більш як 2,5 тис. львів’ян з числа непрацездатних одиноких у похилому віці.-кажуть у прес-службі ЛМР

 

Довідка

Тюрма на Лонцького - колишня тюрма у Львові, яка використовувалася в 20 столітті як політична в'язниця польською, радянською та нацистською владами. З 2009 року - національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів. В тюремному корпусі знаходився Четвертий відділ Головної комендатури державної поліції, до повноважень котрого входила боротьба з «антидержавними» організаціями типу Організації українських націоналістів та Комуністичної партії Західної України. Неофіційно, тюрма спеціалізувалася на політичних в'язнях. У 1935 році в споруду переведено слідчий відділ поліції, а в'язниця стала використовуватися в якості слідчого ізолятора. Під час Львівського процесу 1936 року в тюрмі утримувалися Степан Бандера, Ярослав Стецько, Микола Лебідь та інші підсудні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...