• Головна
  • У Львові відбудеться ярмарок органічної продукції
09:52, 22 листопада 2012 р.

У Львові відбудеться ярмарок органічної продукції

24 листопада в Музеї Ідей відбуватиметься Ярмарок органічної продукції. Триватиме він з 10.00 до 16.00 год. На ярмарку буде представлена органічна продукція, вироблена у західному регіоні.

Про це повідомила прес - служба ЛМР.

На ярмарку буде представлено хліб, овочі, чаї, продукти з біосої, сири, крупи, яблука, фрукти, горіхи,  молочна продукція; еко-організації та сертифікаційні компанії.

«Ярмарок відбуватиметься за підтримки Коаліції Чиста Балтика, Шведського товариства охорони природи» в рамках проекту Впровадження органічного землеробства в басейні річки Західний Буг. Важливо, що на ярмарку будуть представлені підприємства та фермерські господарства західного регіону. Їхня продукція є екологічно-чистою, адже виключає використання хімічних речовин та хімічно синтезованих добрив. Крім того, перші 200 покупців зможуть отримати у подарунок еко-торбинки», - зазначила Наталія Чоловська, директор ЛМГО «Екотерра».

В день ярмарку на вулицях міста будуть волонтери, які запрошуватимуть його відвідати та розповідатимуть львів’янам, що ж таке органічна продукція, чим вона відрізняється від звичайної. Також інформація про продукцію буде транслюватись на великому екрані в Музеї Ідей.

«У Львові проводиться багато фестивалів та ярмарків, які корисні для львів’ян. Здорове харчування дуже важливе, адже ми є те, що ми їмо. Тому ми з радістю підтримаємо цей ярмарок і раді, що львів’яни свідомо обирають здорове харчування», - розповіла Юлія Сениська, координатор соціальних проектів ГО «Самопоміч».

На жаль, за останні 2 роки кількість сертифікованих господарств – виробників органічної продукції у Львівській області зменшилась з 5 до 3-х. Це у свою чергу пов’язано з відсутністю законодавчої бази та підтримки таких виробників на рівні держави і області.

«Сьогодні громадськість дійсно небайдужа до того, чим ми харчуємось. Треба, щоб влада подумала, щоб і дитячі заклади, і лікарні, мали можливість мати здорове харчування, це дуже важливо на сьогоднішній день», - розповіла Олена Чоловська, член ЛМГО «Екотерра».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,62
42,70
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...