• Головна
  • У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який регулює визначення прізвища новонароджених
22:13, 24 вересня 2018 р.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який регулює визначення прізвища новонароджених

Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9094 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо визначення прізвища дитини".

Як розповіли кореспонденту 032.ua в Головному територіальному управлінні юстиції Львівщини, новий закон має стосуватися насамперед тих діток, які народжуються поза шлюбом або у сім'ях, де не змінювали прізвища при укладенні шлюбу.

Станом на нині, стаття 145 Сімейного кодексу України визначає, що прізвище дитини визначається за прізвищем батьків. Якщо мати і батько мають різні прізвища, то прізвище дитини визначається за їхньою згодою.

"Законопроектом пропонується передбачити, що батьки, які мають різні прізвища, можуть присвоїти дитині подвійне прізвище, утворене шляхом з'єднання їхніх прізвищ у будь-якій послідовності. Подвійне прізвище дитини може складатися не більше ніж з двох слів, з'єднаних під час написання дефісом", - пояснили в управлінні юстиції.

Читайте також: Школа - другийдім чи концтабір для дітей? Про музику як фактор творення спільного майбутнього

При цьому, у разі присвоєння дитині подвійного прізвища за прізвищами батьків, і якщо один із батьків має подвійне прізвище, то з нього дитині можуть присвоїти лише одну частину. Наприклад, якщо батько Петро Петренко, а мати - Ірина Коваленко-Столяр, то дитина буде Тарас Петренко-Столяр.

"Не допускається зміна послідовності приєднання прізвищ батька і матері один до одного при утворенні подвійних прізвищ у повнорідних братів та сестер", - додали у ГТУЮ у Львівській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #діти #новонароджені #прізвища #032 #управління_юстиції #законопроект
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...