• Головна
  • На території садівничих кооперативів у Львові виростуть багатоквартирні будинки
18:26, 24 вересня 2018 р.

На території садівничих кооперативів у Львові виростуть багатоквартирні будинки

За два роки до Львівської міськради надійшло понад 20 звернень від чотирьох різних компаній. Бенефіціарним власником усіх є одна і та ж людина - відомий в Україні бізнесмен. Звернення стосуються зміни цільового призначення земельних ділянок на території двох садівничих кооперативів, що розташовані на вулиці М. Пимоненка - вул. Пасічній.

Компанії хочуть, щоб певні земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території садівничих кооперативів "Світанок" і "Геолог" стали землями житлової та громадської забудови і міськрада затвердила їм проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Мова йде про 24 земельні ділянки.

 032.ua з'ясував це, промоніторивши проекти ухвал Львівської міськради 2017 - 2018 років.

Що за компанії звертаються у міськраду

За два роки до міськради звернулося чотири компанії одного і того ж самого власника, яких зацікавили землі сільськогосподарського призначення на вул. Пимоненка - Пасічній. Це ТзОВ “Комерц-2“, ТзОВ “Житлово-будівельна компанія “Ваш дім“, ТзОВ “Вілла Магнолія“ і ТзОВ “Магнолія ІСТ“.

Кому вони належать

Згідно з ЄДР, ТзОВ “Комерц-2“ було засновано у 2006 році. Основний вид діяльності компанії - роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Засновником компанії вважається "Сарубас Лімітед" із Кіпру, а кінцевим бенефіціарним власником є Віталій Антонов.

ТзОВ Житлово-будівельна компанія "Ваш дім", згідно з ЄДР, має такого ж засновника і бенефіціарного власника, як і "Комерц-2". На офіційному сайті компанії зазначається, що житлово-будівельна компанія "Ваш Дім" заснована у 2002 році, як одна з групи компаній "Концерну Галнафтогаз" і є його невід’ємною частиною.

ТзОВ “Вілла Магнолія“, згідно з даними ЄДР, належить ТзОВ "Житлово-будівельна компанія "Ваш Дім" та ТзОВ "Будівельна компанія "Прогрестехбуд". Створено компанію було два роки тому, а бенефіціарним власником є той самий Віталій Антонов.

ТзОВ “Магнолія ІСТ“, відповідно до ЄДР, теж належить ТзОВ "Житлово-будівельна компанія "Ваш Дім" та ТзОВ "Будівельна компанія "Прогрестехбуд". Бенефіціарним власником є той самий Віталій Антонов. Компанію теж було засновано два роки тому.

ТзОВ "Будівельна компанія "Прогрестехбуд", згідно з ЄДР, належить ТзОВ "Житлово-будівельна компанія "Ваш Дім" і бенефіціарним власником є Віталій Антонов.

На території садівничих кооперативів у Львові виростуть багатоквартирні будинки, фото-1

Хто такий Віталій Антонов?

Він є кінцевим бенефіціарним власником "Концерт Галнафтогаз", що володіє мережею заправних станцій "ОККО".

На території садівничих кооперативів у Львові виростуть багатоквартирні будинки, фото-2

Сьогодні Віталія Антонова у пресі називають бензиновим королем. У 2013 році він очолив рейтинг ТОП-10 найбагатших людей Львова за версією Forbes, а у 2016 році ввійшов до рейтингу найбагатших українців згідно з версією цього ж видання.

Також за інформацією преси, Антонов є президентом "Універсальної інвестиційної групи", Генеральним Почесним консулом Литовської Республіки у Львові і головою Наглядової Ради ВАТ "Страхова компанія "Універсальна". Антонова також називають засновником холдингу "OKKO Group", який планує збудувати сучасний гірський курорт у Славському.

Про які земельні ділянки йдеться

На території садівничих кооперативів у Львові виростуть багатоквартирні будинки, фото-3

Загалом з 2017-2018 року до міськради надійшло 15 звернень змінити цільове призначення земельних ділянок на території садівничого кооперативу "Геолог" від чотирьох згаданих компаній, які належать Антонову.

8 звернень у 2017-2018 роках від компаній Антонова було адресовано у міськраду про зміну цільового призначення земельних ділянок на території кооперативу «Світанок». Ці два садівничі кооперативи "Геолог" і "Світанок" розташовані  на вулиці М. Пимоненка - вул. Пасічній.

***

Отже зараз ТзОВ “Житлово-будівельна компанія “Ваш дім“ хоче змінити цільове призначення трьох земельних ділянок у кооперативі "Геолог". 

Мова йде про земельну ділянку № 47 площею 0,0584 га, яка вже є у власності компанії для ведення садівництва.

А також про земельну ділянку № 48 площею 0,0577 га , яка є у власності компанії для ведення садівництва і ще про одну земельну ділянку загальною площею 0, 0816 га.

У четвер, 20 вересня,  депутати Львівської міськради під час пленарного засідання розглядали проекти ухвал про зміну цільового призначення цих земельних ділянок та затвердження компанії проекту землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку.

Тим часом, ТзОВ “Житлово-будівельна компанія “Ваш дім“ уже встигло отримати дозвіл на зміну цільового призначення у садовому кооперативі “Геолог” земельних ділянок №46 площею 0,0613 га, № 33 площею 0,0288 га, №39 площею 0,0735 га, №66 площею 0,0444 га. А також земельної ділянки, загальною площею 0,0780 га, і земельної ділянки площею 0,3787 га . 

Що стосується кооперативу “Світанок”, то тут ТзОВ “Житлово-будівельна компанія “Ваш дім“ хоче змінити цільове призначення та затвердити проект землеустрою земельних ділянок №15 площею 0,0592га, №5 площею 0,0586га, №18 площею 0,0400 га, №20 площею 0,0654 га. Наразі розгляд цих питань 20 вересня депутати ЛМР перенесли. 

Тим часом, компанія раніше уже отримала дозвіл від депутатів змінити цільове призначення та затвердити проект землеустрою земельних ділянок №8 площею 0,0740 га і №7 площею 0,0616 га у цьому кооперативі.

***

ТзОВ "Комерц-2" хоче  затвердити проект землеустрою для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку і змінити цільове призначення земельної ділянки № 12 площею 0,0537 га у кооперативі "Світанок" і №1 площею 0,0300 га (ці проекти ухвал були відхилені депутатами) та №59 площею 0,0600 га (питання вже вдруге виносилось на сесію міськради і було перенесено) у садівничому товаристві “Геолог“ .

Додамо, що компанія уже має дозвіл на зміну цільового призначення та затверджений проект землеустрою для будівництва і обслуговування багатоквартирного будинку земельної ділянки  №41 площею 0,0780 га у кооперативі "Світанок".

*** 

ТзОВ "Магнолія ІСТ" хоче затвердити проект землеустрою для будівництва і обслуговування багатоквартирного будинку і змінити цільове призначення земельної ділянки №56 площею 0,0600 га  у садівничому кооперативі "Геолог"  (питання вдруге виносилось на сесію міськради і було відхилено ).

Компанія уже має дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки №61 площею 0,0785 га.

***

ТзОВ «Вілла Магнолія» уже змінила цільове призначення і отримали затверджений проект землеустрою для будівництва і обслуговування багатоквартирних будинків на земельних ділянках :№17 площею 0,0926 га, №42 площею 0,0600 га і земельної ділянки площею 0,3924 га. у садівничого товаристві "Геолог". Також компанія отримала аналогічний дозвіл від депутатів щодо земельної ділянки площею 0,1199 га, яка була у власності компанії для введення садівництва.

Додамо, що будівництво перших будинків на території кооперативу “Геолог” уже ведеться.

Так, 31 березня 2017 виконком затвердив містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво ТзОВ “Вілла Магнолія“двосекційного триповерхового житлового будинку на земельній ділянці площею 0,0719га на вул. Пимоненка – вул. Пасічній у садівничому товаристві “Геолог“.

Також у листопаді 2017 року компанії “Вілла Магнолія” виконкомом надав містобудівні умови на будівництво житлового комплексу з вбудованими комерційними приміщеннями (перша черга) на земельній ділянці у садівничому товаристві "Геолог" площею 0,3924 га.

А 22 червня цього року виконком міськради видав містобудівні умови та обмеження для проектування будівництво житлового комплексу з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом (друга черга). У документі йдеться про земельні ділянки площею 0,0926 га, площею 0,3924 га і 0,1199 га.

Фото з місця будівництва. Джерело фото: сайт novostroyki.lun.ua

Авторка матеріалу Ірина ТРУШ.

Повне або часткове копіювання цього матеріалу без дозволу редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Віталій Антонов #будівництво #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...