• Головна
  • Львів-2028: яким буде місто в майбутньому
21:00, 25 вересня 2018 р.

Львів-2028: яким буде місто в майбутньому

Всі ми любимо уявляти, яким же буде наше життя в майбутньому. І щоби подивитися на це майбутнє, зовсім не обов’язково вигадувати машину часу – достатньо просто включити свою фантазію.

Журналіст сайту 032.uа вирішив пофантазувати та спробував уявити, яким буде Львів у 2028 році, якщо всі обіцянки міської влади будуть втілені в життя.

Без сміття та зі сміттєпереробним заводом

Сміттєве питання - більше не проблема для Львова та його мешканців. Адже відтепер у місті працює сучасний сміттєпереробний завод з технологією механіко-біологічної обробки тпв. Крім того, на території заводу збудували цех, де виробляють RDF–паливо, яке використовують на цементних заводах в інших містах України. Місту вдалося досягнути небачених, як для України, результатів: на заводі переробляють 99% всього сміття, яке продукують у Львові.


Секрет свого успіху львів’яни тримають в таємниці, однак чи не кожного дня до нашого міста приїжджають українські та іноземні делегації, які неодмінно намагаються дізнатися секрети такого успіху.

Цікавим також є і те, що Львів, на відміну від багатьох міст України, "відмовився" брати кредит в європейських банках для будівництва заводу. Міській владі вдалося домовитися з місцевими бізнесменами, які вклали частину своїх грошей в будівництво об’єкту. За це вони отримали значні пільги, які якісно полегшили ведення бізнесових справ.

Без заторів та з підземним паркінгом

Мрії збуваються!! Львів’яни точно зможуть підтвердити реальність цього вислову. Здавалося би, що проблеми із заторами та місцями для паркування, існували у Львові ще з часів виникнення першого автомобіля. Але вирішити її таки вдалося.


Перший підземний паркінг в місті збудували навпроти головного корпусу університету імені Франка. При чому, дискутували про доцільність підземної автостоянки у Львові довше, ніж тривало саме будівництво. Та тепер, схоже, що задоволені всі: пішоходи, які радіють, що на хідниках немає припаркованих автомобілів, водії, які отримали надійне місце, де можна залишити своє авто.

З відновленим Пелчинським ставом


Тепер не обов’язково їздити на відпочинок на озеро за межі Львова. Адже у 2028 році у Львові з’явилася своя водойма - Пелчинський став.

Вже зовсім скоро ставок став улюбленим місцем відпочинку для львів’ян. Розташований між Парком культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та Цитаделлю, ставок так і приваблює своєю приємною водною прохолодою змучених спекою львів’ян.

З канатною дорогою в парку “Високий замок”

Тепер, аби помилуватися Львовом з висоти пташиного лету, зовсім не обов’язково підніматися по сходах на оглядовий майданчик. Можна скористатися канатною дорогою, перша станція якої розташована на Губернаторських валах. До слова, плануючи свою мандрівку, не забудьте завітати у музей мініатюр Львова.

З оновленим озером на вулиці Симоненка

Ще одна відпочинкова зона для львів’ян з’явилася в місті завдяки ландшафтним архітекторам, які втілили у життя свою ідею щодо оновлення зони поблизу озера на вулиці Симоненка.

Архітектори видовжили території схилу поблизу озера, змонтувавши дерев’яні підвищення, чим продовжили набережну, а на березі встановили лежаки для сонячних ванн. Крім того, була відновлена сцена перед озером, а на площі перед сценою встановили зручні лави. Тож тепер тут щовихідних організовують перегляди фільмів під відкритим небом, літературні вечори, дитячі виступи.

З найбільшим в Україні IT-парком

Зовсім нещодавно у Львові відкрили найбільший в УкраїніInnovation District IT Parkна понад 10 тисяч робочих місць. На площі у 10 гектарів збудували шість великих офісних будівель, готель на 200 номерів, конференц-зали, спортивні та торговельні центри, а також мультифункціональну зону для дозвілля.


Тепер Львів є справжнім клондайком для крутих підприємців, які змінюють життя навколо нас. В місті щороку реалізовуються сотні стартапів, а місцеві ІТ фахівці є широко відомими у всьому світі. Саме тому, найвідоміші та найвпливовіші ІТ-компанії разом зі своїми спеціалістами, за першої ліпшої нагоди намагаються перемістити свої офіси до Львова - у справжній рай ІТ індустрії.

З сучасним та комфортним громадським транспортом

Нарешті жовті, обдерті маршрутки, пішли в небуття. Львів’яни згадують про цей вид громадського транспорту лише у нічних кошмарах. Тепер вулицями Львова курсують комфортні автобуси тролейбуси та трамваї з кондиціонерами, ввічливими водіями та прибраними салонами.

FX0lfRflUYHDotEuaxMhxv8-57kSap35UfSioi5hbtEtr7UYZOpG9wjD9yLzHfCg-RuHhsqNff704e8L47X4OnJRDp9_YDFe86KWZaXeN9rOG7Wl8BdYdZrgFF2z5jIx-xYiEFn6

Найприємніше те, що громадський транспорт курсує чітко за графіком, тож можна не хвилюватись: на такому транспорті точно доїдеш до місця призначення.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ БЕЗ ПИСЬМОВОЇ ЗГОДИ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...