• Головна
  • Ротарійці Львова передають сучасне діагностичне обладнання Обласній лікарні міста
08:00, 13 листопада 2012 р.

Ротарійці Львова передають сучасне діагностичне обладнання Обласній лікарні міста

Спільними зусиллями Ротарі Клубу «Львів Замок» та партнерських клубів зі Сполучених Штатів Америки до обласної консультативної поліклініки, що на вул.Некрасова, 6, передано багатофункціональний ультразвуковий апарат SiemensSonolineG50 для діагностики та попередження проблем щитовидної та молочної залоз на ранніх стадіях захворювання.
Лікарі-онкологи в усьому світі давно б’ють на сполох з приводу різкого поширення захворювання на рак молочної залози, що посідає перше місце у структурі захворюваності та смертності від злоякісних новоутворень серед жінок (25% від усіх випадків раку). Щороку в світі близько мільйона жінок вражає ця недуга. В Україні ситуація також тривожна: медична статистика свідчить, що практично кожні 35 хвилин у країні виявляють новий випадок небезпечного захворювання, й щогодини від нього вмирає одна жінка. Кожна пацієнтка, якій поставлено діагноз раку молочної залози, у середньому втрачає 17-18 років життя, і це становить до 53% від усіх втрат жіночого населення в країні. Особливо непокоїть медиків той факт, що постійно зростає кількість хворих, які страждають на цю патологію, віком 30 – 40 років: в Україні у 8% жінок захворювання розвивається саме у цьому віці.

Боротьба із захворюваністю на рак молочної залози, розробка нових заходів для його профілактики, ранньої діагностики та лікування в Україні останнім часом вийшла за рамки загальномедичної проблеми й стала завданням загальнодержавним. Єдиний реальний шлях перемоги над пухлиною — виявлення її на ранніх стадіях і своєчасний початок лікування. За дотримання цих умов більшість пацієнток успішно виліковуються, та й саме лікування набагато простіше, аніж у занедбаних випадках.

УЗД апарат SiemensSonolineG50 придбано за кошти, зібрані в рамках міжнародного гранту Ротарі. Організатором проекту виступив львівський Ротарі Клуб «Львів Замок» спільно з колегами з США. Обладнання передано до лікарні безкоштовно.

 

Коротка довідка:

Ротарі Інтернешнл (РІ) - найстаріша організація сервісних клубів в світі, заснована у 1905 році в Чікаго. Організація об’єднує близько 35,000 РОТАРІ клубів майже в 170 країнах світу, до неї належать понад 1,200,000 осіб (Ротарійців). Члени клубу походять з різних професійних, релігійних, політичних і культурних кіл, об'єднує їх бажання допомогти місцевим громадам і світу. Наш Дистрикт 2230 об’єднує 3 країни – Польщу, Білорусь та Україну та налічує 50 Ротарі Клубів та майже 900 Ротарійців. У Львові діють 6 Ротарі Клубів та молодіжний Ротаракт Клуб Львів.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...