• Головна
  • Згущене молоко є найулюбленішою молочною продукцією для недобросовісних виробників
14:37, 9 листопада 2012 р.

Згущене молоко є найулюбленішою молочною продукцією для недобросовісних виробників

Згущене молоко є найулюбленішою молочною продукцією для недобросовісних виробників. 
Тому серед молочної продукції найчастіше в Україні підробляють саме його. Про це під час прес-конференції розповіла керівник відділу тестування науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кальдій.

Вона розповіла, що у згущеному молоці експерти виявили найбільше рослинних жирів – у чотирьох зразках даної продукції з поміж дев’яти взятих на експертизу. У більшості випадків згущене молоко містило до 90-95% рослинного жиру.

«Пересічна людина рослинний жир в молочних продуктах на смак виявити практично не може. Але його вміст у згущенці дуже відчутний на смак. Людина може запросто відчути присмак цього рослинного жиру», - зазначила Н.Кальдій.

Експерт також зазначила, що окрім рослинних жирів, згущене молоко може містити в собі барвник. «А в одному із зразків ми знайшли замінники цукру, в тому числі і ацесульфам К - такий продукт категорично заборонений дітям до 7 років», - додала вона.

Другим продуктом, який часто підробляють, є масло, стверджують експерти «Тесту». У його складі також часто можна зустріти велику кількість рослинних жирів. Фактично, за словами експертів, це вже не масло, а маргарин. На третьому місці серед підробок є сир, у який теж додають рослинні жири. Хоча насправді, Росспоживнагляд роздув «сирний скандал», адже не всі українські виробники сиру займаються підроблянням свого товару. Окрім того, росіяни так і не надали ґрунтовної інформації, яка б підтвердила звинувачення щодо низької якості українських сирів.

Що стосується молока чи сиру, то вони не є популярними продуктами серед підробок. Адже, навіть якщо молоко виготовлене з порошку (сухого молока), воно не втрачає свої властивості (сухе молоко зберігає близько 70% корисних компонентів). Однак, скільки на полицях українських магазинів «порошкового» молока наразі встановити неможливо, бо експертам бракує відповідних технологій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...