• Головна
  • Виконком повторно розгляне питання про розширення готелю "Kavalier" на місці вілли Завадовичів
16:19, 21 серпня 2018 р.

Виконком повторно розгляне питання про розширення готелю "Kavalier" на місці вілли Завадовичів

У середу, 22 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради повторно розглядатиме питання про  розширення готелю "Kavalier" на місці вілли Завадовичів. 

Відповідне питання включене у порядок денний засідання виконавчого комітету міської ради Львова, повідомляє кореспондент 032.ua.

Згідно із порядком денним виконком розгляне питання про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Ореста» готелю із житловим будинком на вулиці Старознесенській, 58, 60, 60-А, 62, 62-А, 64, 66, 70. 

Будівництво передбачає знесення існуючих будівель та споруд.

На фото: візуалізація проекту.

Додамо, що на минулому засіданні виконком відмовив у розширенні готелю "Kavalier". Оскільки проектом передбачається знесення вілли Завадовичів.

Виконком повторно розгляне питання про розширення готелю "Kavalier" на місці вілли Завадовичів, фото-3

На фото: вілла Завадовичів. Джерело фото: 032.ua.

Керуюча готелю «Kavalier Boutique», яка була на тому засіданні сказала , що немає жодних документів, які б підтверджували історичну цінність вілли.

За її словами, віллу неможливо зберегти через аварійність, але забудовник відтворить її  у фасаді під час нового будівництва.

Нагадаємо, що взимку начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець розповіла 032.ua, що взимку цього року у Львові відбулась містобудівна рада, де не погодили відповідний проект детального планування з добудовою готелю.

Вілла має архітектурно-історичну цінність, а саме: вважається першим будинком у Львові, побудованим із цегли. З огляду на це, свого часу громадські активісти Львова навіть зареєстрували петицію за збереження вілли.

Виконком повторно розгляне питання про розширення готелю "Kavalier" на місці вілли Завадовичів, фото-4

На фото: бутік-готель "Kavalier"

Додамо, що бутік-готель "Kavalier" був споруджений 2009 року на місці двоповерхового адміністративного будинку та виробничих приміщень колишнього художнього комбінату на вул. Старознесенській, 70.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#віллаЗавидовичів #новиниЛьвова #виконком
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...