• Головна
  • У львівському трамваї побили трансгендерну активістку: жоден з пасажирів не заступився
16:38, 20 серпня 2018 р.

У львівському трамваї побили трансгендерну активістку: жоден з пасажирів не заступився

19 серпня ввечері у львівському трамваї №6 (вагон 1164), що курсував з Головного вокзалу до центру, трапився прикрий випадок: агресивно налаштований чоловік побив трансгендерну активістку з Києва - Анастасію-Єву Домані.

Фото: Анастасія Домані, Фейсбук

Як розповіла потерпіла у соцмережах, на кінцевій зупинці зібралося немало людей, тож коли вона зайшла у передні двері та намагалася купити квиток, наткнулася на чоловіка, з яким виникла словесна перепалка. Жінка зробила йому зауваження, адже той "застряг" у проході, а потім купила квиток, закомпостувала його і сіла на вільне сидіння, - передає 032.ua.

"Одна з пасажирок запитала, хто залишив напівпорожню пляшку пива біля дверей водія - так, це його справа. А далі все відбувалось не дуже добре для мене: чоловік став голосно обговорювати мою зовнішність, кричати: "Що це зайшло?", "Ти що таке, не мужик і не баба", "Чого спідницю нап'ялив", підсів на вільне біля мене сидіння, хапав за руки та погрожував", - написала Анастасія Домані.

Чоловік назвався колишнім беркутівцем, закликав активістку вийти з ним із трамваю "поговорити" та погрожував розправою. Жінка намагалася відштовхнути його, зрештою, нападник неохоче пересів на паралельне місце біля вікна, хоч і продовжив погрожувати. Натомість Анастасія Домані запропонувала йому піти разом у поліцію.

(На фото: нападник і трамвай, де стався інцидент)

Зі слів потерпілої, через кілька зупинок, агресивний чоловік знову підсів до неї та завів розмову на підвищених тонах - незабаром йому слід було виходити.

"Я бачу його руки, очі, він слідкує за моїм телефоном - і розумію, що зараз щось буде. На півслові він б'є мене у правий висок, окуляри розбиваються, головою, від сили удару "дістаю" ручку переднього сидіння. Потім - ще два удари - в лоб і голову. Кілька секунд я була в прострації, а навколишні люди взагалі мовчали і нічого не зробили", - описала ситуацію активістка.

Насамкінець, Анастасії Домані таки вдалося увімкнути камеру й зробити фото нападника перед його виходом з трамваю, на зупинці "Вулиця Северина Наливайка".

Читайте також: Львів’янку вчетверте не прийняли в Академію імені Сагайдачного через те, що вона - жінка

Після цього, жінка зателефонувала в поліцію. На оперативній лінії "102" сказали, щоб вона чекала наряд на зупинці, а згодом - попросили прийти у Галицький відділ поліції. Уже у відділку потерпіла з друзями написала заяву та додала фотографію. Одразу з відділку Анастасія Домані поїхала у травмпункт 8-ї міської лікарні (вул. Навроцького), де зняла побої, зробила рентген обличчя та отримала довідку від лікаря, яку згодом передала в поліцію.

"Я впевнена, що хочу, аби кримінальну справу відкрили та був суд над моїм нападником", - наголосила Анастасія та зазначила, що станом на нині уже є витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань по цій справі.

Читайте також: "Україна, дружня до секс-туризму", або Чому у Львові хочуть провести Miss Sexy, - ФОТО, ВІДЕО

Як розповіли кореспонденту 032.ua у відділі комунікації поліції Львівської області, правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень). Триває досудове розслідування, завтра, 21 серпня має відбутися допит потерпілої.

За даними правоохоронців, особу зловмисника досі не вдалося встановити.

Зазначимо, що Анастасія-Єва Домані - киянка, українська трансгендерна жінка, активістка та правозахисниця. Народилася хлопчиком, але у 36 років вирішила почати замісну гормональну терапію, є відкритою трансгендерною людиною. Працювала координаторкою по роботі зі трансгендерною спільнотою ГО "Інсайт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #трамвай #трансгендер #побиття
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...