• Головна
  • У Львові стартує ІІІ Міжнародний фестиваль Параджанова. Програма
12:21, 19 серпня 2018 р.

У Львові стартує ІІІ Міжнародний фестиваль Параджанова. Програма

У Львові стартує ІІІ Міжнародний фестиваль Параджанова. Програма

Із 19 до 24 серпня на території Левандівського парку та культурно-мистецького центру "Супутник" у Львові втретє проведуть міжнародний фестиваль, присвячений постаті українського режисера Сергія Параджанова.

(На фото: Сергій Параджанов, патрон фестивалю; Вікіпедія)

Як повідомили організатори події, традиційно відвідувачам пропонують оглянути мистецьку експозицію в КМЦ "Супутник", подивитися кіно просто неба у парку, долучитися до Ночі театру й літературних читань, послухати музику на концерті, відвідати лекції та дискусії за участі зіркових гостей, - передає 032.ua.

Окрім цього, для дітей і дорослих влаштують майстер-класи, а також запустять новий напрямок фестивалю - це dj-сети з електронною музикою. На завершення, львів'янам представлять Гала-концерт до Дня Незалежності. Також буде можливість подивитися на повітряну кулю.

Читайте також: Куди піти у Львові на вихідних 18 і 19 серпня: 5 крутих подій

Зазначимо, що Левандівка свого часу (з 1914 до 1929 року) була місцем першого летовища Львова. Зараз про це нагадують назви вулиць мікрорайону - Повітряна, Авіаційна, Ангарна, Моторна, Пропелерна та інші. Відтак, куля буде не лише засобом привернення уваги, а й символом цієї місцевості.

Як розповів у коментарі для 032.ua представник ГО "Галицьке товариство повітроплавців" Анатолій Копча, на фестивалі кулю підніматимуть у небо на День Незалежності, 24 серпня. Піднятися на ній зможуть лише учасники заходу та переможці конкурсів, якщо такі будуть проводитися. 

(Фото з минулорічного Фестивалю, Юлія Хомчин, Фейсбук)

19 серпня відбудеться офіційне відкриття фестивалю. Так, о 17:00 захід розпочнеться з діджей-сету і відкриття виставки, о 18:00 відвідувачам представлять концертну програму від КМЦ "Супутник", проект-перформанс "Живі колажі#Parajanovforever» у виконанні імідж-театру «Пані Кураж», о 19:00 запланований майстер-клас з аргентинського танго від Марти Андрушко та В’ячеслава Соколова, о 20:00 відбудеться зустріч з авторами фільму «Небезпечно вільна людина» - режисером Романом Ширманом та сценаристом Сергієм Тримбачем, а опісля покажуть і сам фільм у Левандівському парку.

Нижче пропонуємо ознайомитися з повною програмою заходів ІІІ Міжнародного фестивалю Параджанова на Левандівці та переліком запрошених гостей.

У Львові стартує ІІІ Міжнародний фестиваль Параджанова. Програма, фото-4

Довідково: Сергій Йосипович Параджанов (1924 - 1990) - український та вірменський кінорежисер, народний артист УРСР та лауреат Державної премії України ім. Т. Шевченка (1991, посмертно). З Україною режисера пов'язує велика частина життя та творчості: тут він створив фільми "Наталія Ужвій", "Золоті руки", "Думка", "Перший парубок", "Українська рапсодія", "Квітка на камені" (у співавторстві). Міжнародне визнання прийшло до Параджанова після екранізації повісті Коцюбинського "Тіні забутих предків" (1964), який був і є одним з найвідоміших фільмів режисера, поруч з "Кольором граната" (1968).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #події #культура #фестиваль #Параджанов #Левандівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,79
EUR
42,75
42,83
PLN
9,79
9,83
Оголошення
live comments feed...