• Головна
  • Американці вивчають українську для поїздки у Львів
09:43, 8 листопада 2012 р.

Американці вивчають українську для поїздки у Львів

У США популяризують українську мову.  І сприяють цьому не лише соціальні мережі. Хоча вони допомагають зустрітися потрібним людям. На сайті зустрічей meetup.com за лічені хвилини можна знайти людей, які поділяють ваші захоплення або хоббі. Лише у столиці Сполучених Штатів на сайті зареєстровано майже півтори тисячі таких груп. Є серед них і група вивчення української мови під виразною назвою «Криївка».-повідомляє Голос Америки.
За два роки існування групи її популярність швидко зросла. Зараз вона налічує майже 200 членів, серед яких і колишні волонтери, і новоприбулі українці, і діти діаспори.
«Я виростав у діаспорі, ходив у суботню українську школу, у мене в сім’ї зберігали українську культуру та мову. А коли я переїхав у Вашингтон, то не хотів забути мову і знайшов в Інтернеті цю групу. Я прийшов і зрозумів, що це прекрасна можливість практикувати мою українську»
, -говорить член діаспори . Роберт Хом’як
Центром зустрічі став ресторан «Асорті» у передмісті Вашингтона. Хоча криївкою його не назвеш,  однак саме тут, двічі на місяць, збирається група з такою назвою.
«Ця група для будь-кого, хто хоче розмовляти українською, вивчати українську чи поділитись своїм знанням з іншими», – каже співорганізатор «Криївки» Дженіфер Кід. Упродовж двох років Дженіфер була волонтером Корпусу миру в Україні. Завдяки їй та іншим добровольцям українська «Криївка» з’явилась в американській столиц.:

«Я переїхала у Вашингтон після повернення з України. І тут зустріла багато інших волонтерів Корпусу миру, які теж були в Україні. Ми збирались разом, робили вареники і говорили, що було б чудово, якби ми могли більше розмовляти українською. На сайті meetup.com безліч мовних груп, але не було жодної української. От ми і вирішили її створити»
- зауважила організатор.
Будучи активним у соціальному житті української громади, Роберт охоче став
співорганізатором
 «Криївки».«У Вашингтоні є багато українських подій, але не кожна з них дає вам можливість розмовляти українською. Тому ця зустріч – єдине місце, де ви можете сісти з невеликою групою людей і впродовж кількох годин спілкуватись лише українською. Сюди завжди приходять люди, які досконало розмовляють українською і які допомагають нам та виправляють помилки».
 
«Ми їдемо у Львів у травні і розпочали вивчати українську три місяці тому. Тепер ми намагаємося використати кожну можливість, щоб практикувати мову, і ця зустріч – унікальна нагода».
-наголосили військовослужбовець Майк з дружиною Келлі, які  їдуть в Україну на два роки.

 Вони проходять інтенсивний кур вивчення мови і кажуть, що в «Криївці» можуть практично закріпити вивчене.

Хоч термін «криївка» означає місце таємних зібрань, двері вашингтонської «Криївки» відчинені для кожного. Перепусткою сюди є лиш бажання вивчати українську мову та ділитись нею з іншими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...