• Головна
  • Смерть у Львові 4-річної дитини від укусу змії: що відомо станом на сьогодні
13:20, 16 серпня 2018 р.

Смерть у Львові 4-річної дитини від укусу змії: що відомо станом на сьогодні

В суботу, 11-го серпня, львівська родина разом зі своєю 4-річною донькою відпочивали в Карпатах. Надвечір того дня дівчинку вкусила змія, після чого батьки одразу доставили постраждалу дитину в Сколівську центральну районну лікарню.

Як розповіла в коментарі кореспонденту 032.ua заступник головного лікаря Західноукраїнського дитячого медцентру Олена Козлова, постраждалу дівчинку батьки самостійно доставили до Сколівської районної лікарні, де дитина отримала першу домедичну допомогу. А в ніч на неділю, 12 серпня, бригадою швидкої медичної допомоги її доставили до Чорнобильської лікарні у Львові.

«До нас її доставили у вихідний день – в неділю. І незважаючи на целікарі провели всі необхідні заходи. Приїжджали навіть медики з інших лікарень. Хвороба розвивалася дуже прогресивно, був гострий перебіг. Це була дуже потужна отрута», - каже Козлова.

Лікар зазначає, що в медичній установі не було сиворотки проти отрути, однак Україна наразі взагалі їх не закуповує.

«Скоріш за все, дитину вкусила Карпатська змія звичайна, яка живе в нашому регіоні. Специфічна протиотрута проти укусу такої змії не зареєстрована в Україні, тому держава не може офіційно її закупити», - розповіла Козлова.

На фото: гадюка звичайна, яка водиться в Карпатах

На фото: гадюка звичайна, яка водиться в Карпатах

В лікарні зазначають, що це перший за 27 років летальний випадок в медичному закладі, коли від укусу змії помирає людина. 

Нагадаємо, у середу, 15-го серпня, в прокуратурі Львівської області відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки малолітній, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (смерть малолітньої дитини).

Встановлювати точні причини смерті та чи могли медики врятувати життя 4-річній дівчинці, будуть слідчі управління ГУ Нацполіції у Львівській області, під контролем обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...