• Головна
  • Фунікулер і канатна дорога на Цитадель: яким може стати Львів у перспективі, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ
16:49, 10 серпня 2018 р.

Фунікулер і канатна дорога на Цитадель: яким може стати Львів у перспективі, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Нещодавно львівська ГО “URBANIDEAS” представила свою концепцію розвитку міста. Ідея полягає в збільшенні зелених просторів у Львові та створенні альтернативних видів транспорту й "зелених" маршрутів зі спальних районів до центру.

Візуалізація: ГО “URBANIDEAS”

Візуалізація: ГО “URBANIDEAS”

Основа концепції - поєднати Сихів із центральною частиною міста за допомогою зелених коридорів. Пішохідний (75 - 90 хв) та велосипедний (30 хв) маршрути пролягатимуть через наявні міські парки та зелені простори, - передає 032.ua.

Цей шлях є альтернативою до пересування по вул. Стрийській і Стуса, пропонує облаштування нових просторів - набережна, міський парк, зелена стежка; та навіть локальних видів транспорту - фунікулер, канатна дорога, монорейка.

Як розповіли представники ГО “URBANIDEAS” у коментарі 032.ua - ці пропозиції є лише концепцією, а не проектом. Створена вона для того, щоб розширити світогляд і на цій основі розробити вже конкретні проекти.

Читайте також: На проспекті Свободи висадять нові дерева, - ФОТО

“Про втілення, принаймні на цьому етапі, не йдеться. Але якщо в результаті цього напрацювання буде далі розроблятися стратегія зелених коридорів для міста чи принаймні одне зелене сполучення (навіть не конче на Сихів, а тільки певний відрізок), то це - вже величезний поступ”, - зазначили в організації.

Додамо, що ця концепція є продовженням ідей, висловлених минулого й цього року на Майстерні міста. А також - проекту “зеленого” вело-пішохідного маршруту “Сихів - університети - центр”, розробленого управлінням архітектури та урбаністики Львівської міськради.

На одній з картинок можна побачити канатну дорогу над ставом по вулиці Вітовського. Автори концепції наголосили, що це - лише зразок того, які види транспорту можуть з'явитися у Львові.

"Канатна дорога, фунікулер чи ліфт на Цитадель – це ілюстрація, що місто може мати альтернативні види транспорту, навіть дуже локальні, але які би дали дуже багато для розвитку певних територій. Так, Цитадель є дуже закинутою і недоступною. Якщо би був зручний доступ, а разом із тим він би був атракційним, то це би повернуло цю територію назад в місто. Зараз вона є фактично виключеною із зелених ландшафтів міста", - пояснили 032.ua в ГО “URBANIDEAS”.

Візуалізація: ГО “URBANIDEAS”

Візуалізація: ГО “URBANIDEAS”

Нагадаємо, що у липні цього року депутати Львівської міськради затвердили детальний план території в районі вулиць Сахарова - Вітовського - Зарицьких. Проект передбачає створення громадського простору перед входом до Парку культури та облаштування штучної водойми на місці Пелчинського ставу. Водойма існувала у Львові з 16 століття (у 1523 році з'явилась перша письмова згадка про став) та була місцем риболовлі, а згодом - громадського відпочинку та військових тренувань аж до початку Першої світової війни. Згідно з історичними джерелами, водойму спустили у 1915 році російські війська, коли відступали зі Львова.

Уся візуалізація -ГО “URBANIDEAS”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #архітектура #містобудування #візуалізація #маршрут #Сихів #концепція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...