• Головна
  • Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові
Розслідування 032
14:31, 7 серпня 2018 р.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові

Розслідування 032

Сьогодні на ринку пасажирських перевезень у Львові працює чотири приватні перевізники та два комунальні.

032 з'ясував, хто є власниками цих компаній і яким бізнесом вони ще володіють. 

ТзОВ “Міра і К” 

Сьогодні “Міра і К” обслуговує маршрути №№7,8,11,12,14, 25, 27, 33, 35 та 40.

Згідно з ЄДР, “Міра і К” належить Велійці Івану Богдановичу і Хомі Тарасу Євгеновичу.

Заснували її ще березні 2002 року. З серпня 2012 року керівником компанії та підписантом є Шкурган Микола Іванович. Також підписантом є і Іван Велійка.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-1

Іван Велійка/ Джерело фото: Ігор Стукалець у cоцмережі Facebook.

Іван Велійка є добре відомим у Львові, адже представляє Асоціацію перевізників Львівщини. Часто виступає перед телекамерами та надає коментарі пресі, коли мова йде за підвищення вартості проїзду транспорту.

Але окрім компанії “Міра і К” Велійці належать і інші компанії. Так, його прізвище згадується у переліку засновників ТзОВ "Львівське автотранспортне підприємство 24662", основний вид діяльності якого – це надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна та у переліку засновників приватного підприємства "Техносервіс і К”, зареєстрованого у місті Городок Львівської області, основний вид діяльності якого – це оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

Ще Велійка входить у перелік засновників чималої кількості громадських організацій і приватного підприємства "АС-АВТО-ТРАНС" із міста Жидачів, основний вид діяльності якого - це допоміжне обслуговування наземного транспорту.

Хома Тарас Євгенович теж згадується у ЄДР, як співзасновник чималої кількості компаній.

Окрім “Міра і К” йому належить ТзОВ "Інвест Буд Девелопмент" (40384041), юридичне місцерозташування якого – це вул. Промислова, будинок 50/52, а основний вид діяльності - організація будівництва будівель.

Одноосібно Тарасу Хомі належить ТзОВ “Західний регіональний сервісний центр”, основний вид діяльності якого у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Він є і керівником цієї компанії.

Що стосується Миколи Шкургана, то він є відомою особою у Львові, адже свого часу працював у Львівській міській раді на посаді начальника управління транспорту.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-2

Микола Шкурган/ Фото із його сторінки у Facebook.

Як повідомили в ЛМР, відповідаючи на інформаційний запит нашого сайту, Микола Шкурган працював на цій посаді впродовж чотирьох років: з 22.06.2006 по 21.10.2010 рр.

Судячи із сторінки Миколи Шкургана у Фейсбуці, він досі підтримує дружні стосунки із посадовцями Львівської міськради. Так, у його друзях можна побачити Вікторію Довжик, Андрія Москаленка, Ірину Маруняк, Ірину Кулинич та інших чиновників ЛМР.

 

ТзОВ “Успіх БМ”.

ТзОВ “Успіх БМ” уже давно присутнє на ринку перевезень Львова. Сьогодні вони обслуговують п'ять маршрутів. Зокрема, №48, №49, №50, №51 та №53.

У компанії  “Успіх БМ” аж 7 засновників:

  • Бевко Розалія Миколаївна;
  • Мельник Юрій Іванович;
  • Батючок Олег Михайлович;
  • Іськович Володимир Васильович;
  • Пшеничний Іван Васильович;
  • Завербний Андрій Ярославович;
  • Вільчик Павло Ігорович.

Керівником компанії з 1 жовтня 2010 року є Мельник Юрій Іванович.

Згідно з ЄДР, один із семи власників компанії, Іван Пшеничний, володіє також ТзОВ “Веранда”, основний вид діяльності якого – це надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів. Підписантом у цій компанії є Вільчик Павло Ігорович.

Ще Іван Пшеничний є одноосібним власником ПП “Анфіса” із статутним капіталом 0 гривень , основний вид діяльності якого -це сфера автомобільного регулярного транспорту.

Окремий бізнес мають і інші власники ТзОВ “Успіх БМ”.

Зокрема, Юрій Мельник та Розалія Бевко входять у перелік власників ТзОВ “Вікторія К”, основний вид діяльності якого – це сфера таксі.

Завербний Андрій Ярославович входить у перелік засновників і є керівником компанії ТзОВ ВКФ "Картель-Люкс", основний вид діяльності якого – це пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення.

Також він є одноосібним власником ТзОВ "Львівська правнича компанія”, основний вид діяльності якого – це сфера права.

Окрім цього він є одним із бенефіціарних власників ТзОВ "Будівельна компанія "Трансінвестпроект” із міста Бориспіль Київської області, основний вид діяльності якого – це консультування з питань комерційної діяльності й керування.

А ще Андрій Завербний є бенефіарним власником ТОВ " УКР-ТРАНС-БУД”, основний вид діяльності якого – це діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії і надання послуг технічного консультування в цих сферах.

Також, згідно з ЄДР, він є одним із засновників компанії із міста Дрогобич Львівської області - ТЗОВ "ПГС ДНІСТЕР РЕСУРС”, основний вид діяльності якого у сфері добування піску, гравію, глин і каоліну.

Що стосується інших власників компанії “Успіх-БМ”, то свого часу Іськович Володимир Васильович був власником компанії ПП “АВАЛОН”, яке здійснювало пасажирські перевезення, але воно припинило свою діяльність.

Сьогодні ж, згідно з ЄДР, він та Батючок Олег Михайлович є у переліку власників ТзОВ “Малбі”, яке займається орендою автомобілів із статутником у 50 копійок. 

Також вони обоє є бенефеціарними власниками компанії “Леоколор”, основний вид діяльності якої – це сфера автомобільного регулярного транспорту. Олег Батючок є також директором цієї компанії.

Ще Володимир Іськович має стосунок до компанії “Грілекс”, основний вид діяльності якої – це оптова торгівля іншими товарами господарського призначення. Він є одним із засновників цього підприємства.

Фіакр- Львів

“Фіакр Львів” сьогодні обслуговує 10 маршрутів: №13, №17, №18, №22, №24, №30, №34, №39 , №41 та №43.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-3

Згідно з ЄДР, компанія належить Левику Роману Михайловичу. З 2011 року керівником та підписантом підприємства є Коцан Степан Михайлович.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-4

Cтоп-кадр із відео. На фото: Степан Коцан.

Левик Роман Михайлович сьогодні, згідно з ЄДР, є одним із засновників ТзОВ "Фіакр-Таксі", основний вид діяльності якого – це надання послуг таксі.

Ще Левик Роман Михайлович має стосунок до компанії "ЛЕО-НЬЮ", основний вид діяльності якої у сфері ресторанів та надання послуг мобільного харчування. Юридичне місцерозташування компанії – це вулиця Сахарова 19А.

За цією ж адресою розташоване кафе-бар “Золотий лимон”. 

У 2015 році Роман Левик хотів спробувати себе у ролі депутата і був кандидатом до Львівської міської ради від партії "Наш край", але не пройшов. Згідно із біографією Романа Левика, яка була опублікована на офіційному сайті ЦВК, народився він 13.12.1966 р., освіта вища, безпартійний. Проживає у Львові.

ПАТ “Львівське автотранспортне підприємство-14630”.

Сьогодні це підприємство обслуговує теж 10 маршрутів. Зокрема, №15, №19, №21, №23, №26, №31, № 36, №38, №42, №44.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-5

Згідно з ЄДР,  зареєстровано підприємство було у квітні 1997 року. Сьогодні компанія має аж 829 акціонерів, а її кінцевими бенефіціарними власниками є Володимир Євгенович Хома, а також Абдурахмонов Зійоїдін Абдусаттарович із республіки Узбекистан.

Уже майже шість років компанією керує Кузбит Степан Зіновійович. Ми з'ясували, що Володимир Хома є директором та співзасновником компанії “ХоСаРо”.

Юридична адреса підприємства – вулиця Промислова, будинок 50-52. Там, судячи із повідомлень, які опубліковані на офіційному сайті перевізника  і проходять загальні збори акціонерів.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-6

Основний вид діяльності компанії “ХоСаРо” – це будівництво житлових і нежитлових будівель. Підприємство  бере активну участь у тендерних закупівлях з 2017 року.

Так, минулого тижня компанія Володимира Хоми перемогла у відкритих торгах на влаштування спортивного покриття бігових доріжок і секторів та благоустрій прилеглої території Львівського державного університету фізичної культури за адресою у м.Львові вул. Черемшини, 17.

Невдовзі із компанією мають укласти договір на майже 13 млн гривень.

Із завантажених документів “ХоСаРо” на сайті Prozorro, 032 стало відомо, що Володимир Хома народився у селі Бережани Тернопільської області. Йому 50 років. Проживає у Львові. Одружений. 

Також Володимир Хома є співзасновником ТзОВ "БЦ"Український капітал”, основний вид діяльності якого – це надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Зареєстрована компанія за тією ж адресою, що і “ХоСаРо” - вулиця Промислова 50/52.

ЛКП «АТП №1».

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-7

АТП-1 сьогодні обслуговує найбільше маршрутів - 19. Зокрема, компанія здійснює перевезення на таких маршрутах: №1А, №2А, №3А, №4А, №5А, №6А, №9, №10,№16, №20,№28,№29,№32,№37,№45,№46,№47а,№55 та №56.

Належить підприємство Львівській міській раді, а його керівником є Орест Хамула.

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-8

Орест Хамула / Фото: прес-служба ЛМР.

Раніше Орест Хамула працював головним бухгалтером у банку «Надра» і «Карпати». Був радником Голови правління ПАТ «Укргазпромбанк», директором відділення «Львівська регіональна дирекція ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк”; працював на посаді заступником директора з економіки та фінансів ЛК «АТП № 1». За освітою економіст. 

Згідно з декларацією Хамули за 2017 рік, йому належить 50% компанії ПП "Солтекс СМФ", яка займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами.

А його дружині Любов Хамулі належить 50% ПП "Промоція" із статутником у розмірі 10 грн, яке займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

ЛКП "Львівелектротранс"

Львівелектротранс теж належить Львівській міській раді і обслуговує такі трамвайні маршрути: №№1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 та тролейбусні маршрути №№ 2,3,5,7,9,11,12,13,24.

Керівником цього комунального підприємства є Олег Береза.

У 1997 році Береза закінчив Львівський державний університет ім. І.Франка  та отримав вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».  У 2007 році здобув науковий ступінь кандидата наук з державного управління за спеціальністю «Теорія та історія державного  управління». Сьогодні він депутат Львівської міськради від фракції “Самопоміч”. 

Кому сьогодні належить ринок пасажирських перевезень у Львові, фото-11

Олег Береза та Андрій Садовий / Фото: Вголос. 

Береза очолив "Львівелектротранс" 28 грудня 2017 року. До цього часу - був керівником КП «Львівавтодор». Свого часу потрапив у скандал, оскільки сам у себе орендував автомобіль.

Згідно з декларацією Берези за 2017 рік, він є співвласником ТзОВ "Альянс-Центробуд" , КП "Діана-БМ" і ТзОВ "Оксана".

Відповідно до ЄДР, ТзОВ "Альянс-Центробуд" займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Береза є не тільки співзасновником цієї компанії, а й з 2013 року - керівником. Співзасновницею компанії є Шалева Ярослава Йосифівна із міста Самбір Львівської області.

КП "Діана-БМ" теж надає послуги оренди й експлуатації власного чи орендованого нерухомого майна. Місцезнаходження юридичної особи: площа Ринок 11, в співзасновниками компанії є Медвідь Ярослав Михайлович і Шалева Ярослава Йосипівна. 

ТзОВ "Оксана", які і дві попередні компанії Берези, теж надає  в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно. Співзасновницею компанії є та ж сама Шалева Ярослава Йосифівна. 

Дружина Олега Берези - Вікторія Береза має 50% від капіталу ТзОВ "Українські страви". У власниках компанії зазнається та ж сама Шалева Ярослава Йосифівна. Основний вид діяльності компанії – це також надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, інший – це діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Повна або часткова републікація цього матеріалу без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перевезенняуЛьвові #Успіх-БМ #МіркаіК #Фіакр-Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Усі матеріали сайту 032.ua, пов'язані з минулим, теперішнім або майбутнім транспортної сфери міста Львова. Розповідаємо про те, як розвивався транспорт у Львові в минулому, що відбувається у цій сфері зараз та які плани у міських чиновників щодо покращення транспортної інфраструктури Львова.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...