Які м’ясні продукти є найбезпечнішими на думку львів’ян.
Прилавки львівських магазинів пропонують різноманітну ковбасну продукцію на будь-який гаманець і смак. Одними із найбезпечніших м’ясних продуктів згідно опитування, більшість мешканців міста називають молочну ковбасу та сосиски.Зараз хвилює лише одне питання: а скільки м’яса в сучасних сосисках і сардельках, і яка його кількість?
Склад ковбасних виробів рясніє хімічними елементами: карагенан, кошеніль, фосфати, нітрити, нітрати… Так, всі вони роблять сосиски смачнішими і привабливішими, але абсолютно не корисними. Крім цього, подібна продукція через величезну кількість консервантів приводить людину в стан залежності.
Багато людей, до речі, вважають, що сосиски і сардельки набагато безпечніші, ніж копчена ковбаса. Однак це не так. Так, спецій у цих ковбасних виробах не так багато, однак величезна кількість інших небезпечних компонентів: наповнювачів, ароматизаторів, загусників, барвників, підсилювачів смаку… А ось м’ясо в сосисках і сардельках зустрічається сьогодні, на жаль, вкрай рідко. В кращому випадку лише 10-30%.
Також у складі сосисок та сардельок є борошно, крохмаль, різні крупи. І як можна після цього назвати ці ковбасні вироби м’ясним продуктом? , порушення травлення, хронічних захворювань.
Сосиски не мають поживної цінності, але багатьох батьків це не зупиняє, і вони починають годувати своїх дітей цим продуктом мало не з року життя, виправдовуючи свої дії тим, що дитині дуже подобається цей продукт. Також сосиски і сардельки не слід їсти вагітним і жінкам у період лактації. У чоловіків же ці ковбасні вироби істотно зменшують активність сперматозоїдів.
"Якщо після смаження або мікрохвильовки сосиска скривилася або здулася, то це означає, що в цьому ковбасному виробі перевищено вміст карагенана. Ця харчова домішка може призводити до найсильнішої алергії. Надто солоні ковбасні вироби їсти не рекомендують, тому що в них може міститися величезна кількість нітриту натрію. З білкових домішок виходять дуже м’які сосиски. Такі ковбасні вироби можна перевірити, стиснувши продукт в руці. Щоб дізнатися, скільки барвника міститься в сосисках або сардельках, зваріть їх в солоній воді. Експеримент показує, що, якщо вода порожевіє, то такі ковбасні вироби їсти не варто. Вміст крохмалю в продукті можна визначити, скориставшись нескладним способом: крапніть трішки йоду на шматочок сосиски. Якщо крапелька посиніє, то в цьому ковбасному виробі міститься багато крохмалю, а ось м’яса практично немає." - пише незалежний вісник
Коментарі