• Головна
  • У Львові пікетували екс-акціонери “Кредобанку”, - ФОТО, ВІДЕО
18:21, 1 серпня 2018 р.

У Львові пікетували екс-акціонери “Кредобанку”, - ФОТО, ВІДЕО

1 серпня на проспекті Шевченка у Львові, біля філіалу “Кредобанку” ініціативна група львів’ян організувала пікет, - передає кореспондент сайту 032.ua.

У Львові пікетували екс-акціонери “Кредобанку”, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Один із пікетувальників, який представився паном Миколою, розповів, що учасниками акції є користувачі банку. Це люди, які 25 років тому придбали акції, а зараз за рішенням банківської установи, змушені їх продати за невигідною ціною.

“При створенні Західно-Українського Комерційного Банку купили за готівкові гроші акції. Ціна акцій тоді відрізнялася. Долар коштував 25 років тому 90 копійок, а зараз… самі підрахуйте. Нам пропонують копійчану ціну за ці акції”, - зазначив активіст та додав, що пікет триватиме до того моменту, поки їх не погодиться вислухати головний акціонер, тобто представники банку.

У Львові пікетували екс-акціонери “Кредобанку”, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Зі слів пана Миколи, держава дозволяє банку самостійно продавати чи не продавати акції. Тож тепер банк хоче викупити акції назад у обов’язковому порядку, але пропонує ціну, яка не влаштовує львів’ян.

Як пояснили кореспонденту 032.ua у прес-службі львівської установи, продаж простих акцій "Кредобанку" був здійснений на вимогу акціонера-власника домінуючого контрольного пакета акцій - PKO Bank Polskі.

"Згідно із Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах» від 23 березня 2017 року, власник понад 95% акцій акціонерного товариства отримав право викупити акції у інших акціонерів незалежно від їхнього бажання. PKO Bank Polski, якому станом на 1 січня належало 99,6% акцій банку, скористався цим правом та 12 березня 2018 року подав до ПАТ «Кредобанк» публічну безвідкличну вимогу на придбання акцій у інших акціонерів, яка була опублікована на веб-сайті банку та розіслана поштою всім акціонерам", - повідомили у "Кредобанку".

Зі слів керівника прес-служби установи, відповідно до передбаченої законом процедури, обов’язковий продаж провели за ринковою вартістю, затвердженою суб’єктом оціночної діяльності – 1,788 копійки за акцію, що є більше за номінальну вартість однієї акції (1 копійка). Процедуру обов'язкового продажу завершили у квітні 2018 року, коли на відкритий у "Кредобанку" рахунок умовного зберігання PKO Bank Polski перерахував повну вартість акцій, що купуються.

Читайте також: 10 крутих подій серпня, які не залишать вас байдужими

"Усім колишнім акціонерам банку було розіслано лист-запрошення отримати належні їм кошти за придбані акції з 23 квітня 2018 року. Виплати можна отримати до 23 квітня 2021 року у будь-якому відділенні банку на підставі паспорта та ідентифікаційного коду платника податків", - додали у "Кредобанку" та пояснили, що зустрічалися з колишніми акціонерами і роз'яснювали їхні права щодо отримання коштів. Станом на нині ж, питання, які порушують пікетувальники, є поза їхньою компетенцією.

Як повідомляється на офіційному сайті ПАТ “Кредобанк”, він є найбільшою польською інвестицією у банківську установу України. Станом на нині, регіональна мережа установи налічує 102 відділення та є у більшості областей України. Стратегічним акціонером ПАТ "Кредобанк" є найбільший банк Польщі - PKO Bank Polskі SA. 

Зазначимо, що ПАТ "Кредобанк" офіційно зареєстрований в Україні з 1990 року. До 2002 року проіснував під назвою АТ "Західно-Український Комерційний банк", до 2006 - як АТ "Кредит Банк (Україна)", з 2006-го і донині існує під назвою ПАТ "Кредобанк". Із 1995 року має представництво у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #пікет #акції #Кредобанк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,79
EUR
42,77
42,82
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...