• Головна
  • У Львові 10-річна одеситка презентувала свої літаки
10:21, 4 листопада 2012 р.

У Львові 10-річна одеситка презентувала свої літаки

У Львові розпочалася виставка-конкурс масштабних моделей «Lviv Scale Models Fest». До міста завітали моделісти-початківці та майстри з України, Польщі та Росії. Для участі у «Lviv Scale Models Fest» зареєстрували понад 400 моделей техніки.

На першу виставку-конкурс «Lviv Scale Models Fest» прибули учасники з Києва, Черкас, Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська, Луцька, Володимир-Волинського, Ростова-на-Дону, Любліна та багатьох інших міст, повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

На «Lviv Scale Models Fest» можна побачити оригінальні авіа-, автомоделі військової та космічної техніки у масштабних мініатюрах та зустрітися із автором дослідження історії авіації краю, книги «Крила над Галичиною», Ярославом Янчаком. Для відвідувачів проводять майстер-класи зі стендового моделювання, а також відбувається перформанс – виставкою прогулюються екіпіровані солдати в автентичній військовій формі різних держав.

Перший майстер-клас для учасників та відвідувачів провів моделіст з Черкас, бодібілдер Сергій Алехно. На великому плазмовому екрані відбувається он-лайн-трансляція майстер-класів, де можна детально роздивитися технологію виконання.

Завтра майстер-клас зі стендового моделювання проведе моделіст з Одеси Руслан Слюсаренко. Він привіз на «Lviv Scale Models Fest» не лише техніку у мініатюрах, а й моделі солдатів різних часів і держав.

Переможців у 68 категоріях визначають 5 суддів – висококваліфікованих професіоналів з усієї України.

Відвідувачі виставки, у свою чергу, шляхом відкритого голосування обирають модель, яка найбільше сподобалася. Переможець отримає «Приз глядацьких симпатій». Церемонія нагородження призерів відбудеться завтра, 4 листопада, о 14:00 год.

Організатори задоволені першим фестивальним днем і планують зробити виставку-конкурс щорічною.

«Учасників значно більше, ніж ми сподівалися. Глядачі із задоволенням відвідують виставку. До нас завітали не лише з України. Дуже багато моделей привезла сім’я з маленького польського містечка. Вони приїхали до Львова з друзями», – розповідає член оргкомітету Олександр Газдайка.

Міф про те, що моделювання – справа суто чоловіча, розвінчала одна з наймолодших учасниць виставки одеситка Катерина. 10-річна дівчинка привезла на «Lviv Scale Models Fest» три роботи – літаки, які зібрала сама.

«Я захоплююся моделюванням вже чотири роки. Найбільше мені подобається авіація. Збирати літаки допомагає тато», – розповідає моделістка Катруся.

Виставка-конкурс «Lviv Scale Models Fest» працює 3-4 листопада, у суботу та неділю, з 10:00 год за адресою: вул. Коперника, 40А (колишній Будинок Сапєгів).

Довідка

«Lviv Scale Models Fest» — неприбутковий захід, організований з ініціативи львівських моделістів, львівського інтернет-ресурсу A-Z-models.com.ua та Галицького авіаційного історико-технічного товариства (ГАІТЕТ) за підтримки Академії Сухопутних військ України, львівського Клубу класичних автомобілів та автомобільних легенд та Львівської міської ради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...