• Головна
  • «Довідника здоров’я» для львів'ян.
14:41, 2 листопада 2012 р.

«Довідника здоров’я» для львів'ян.

У Львові зреалізовано проект «Здоров’я твоєї дитини». Шляхом анкетування було опитано 40 тисяч львів’ян на предмет здоров’я їхніх дітей. Після 4 місяців аналізу САМОПОМІЧ оприлюднила результати кампанії та на їх основі презентує безкоштовне інформаційно-довідкове видання «Довідник здоров’я».

Проводилась  реалізація проекту «Здоров’я твоєї дитини» з ініціативи об'єднання САМОПОМІЧ спільно з Львівською міською радою, соціологічною агенцією «Фама», Львівським національним медичним університетом ім. Данила Галицького та за підтримки фармацевтичної корпорації «Артеріум» .

 Результати проекту засвідчують, що батьки усвідомлюють важливість консультування у спеціалізованих лікарів стану здоров'я своєї дитини. Спостерігаємо таку статистику: 57,4% - потребують консультацію лікаря-невропатолога; 76,9% - лікаря-окуліста; 78,4% - лікаря-отоларинголога (ЛОР); 61,7% - лікаря-хірурга-ортопеда; 88,5% - лікаря-стоматолога; 33,5% - лікаря-логопеда; 31,5% - лікаря-психіатра; 4,4% - лікаря-гастроентеролога; 82,8% - лікаря-педіатра. Також статистика свідчить, що більшість дітей не мають організованого дозвілля. Тому 89,1% дітей щодня проводять біля телевізора від 1 до 3 годин, та 90% дітей проводять щоденно за комп’ютером від 1 до 3 годин.

Опрацювання цих статистичних даних стало підґрунтям для випуску «Довідника здоров’я», який є кроком до прозорості та поінформованості львів’ян.

 «Довідник здоров’я» - це довідково-інформаційне видання, яке підготувало об’єднання  САМОПОМІЧ за підтримки Львівської міської ради та фармацевтичної корпорації «Артеріум». Цей довідник містить структуровану інформацію про медичні заклади, які функціонують у місті: станції швидкої допомоги, поліклініки, лікарні, пологові будинки, медичні центри, дитячі медичні установи тощо. Дуже важливою є також друга частина довідника «Ваше здоров’я» - це прості та зрозумілі рекомендації та поради щодо найбільш поширених симптомів при захворюваннях. Довідник можна отримати безкоштовно, але лише в представничих осередках САМОПОМОЧІ, що розміщені у 6-ти районах м. Львова.

Останнім етапом проекту «Здоров’я твоєї дитини» стане просвітницька робота, що складатиметься із круглих столів за участю лікарів-експертів та масових роз’яснювальних семінарів. Такі заходи проводитимуться в рамках тематичних «Тижнів здоровя» та будуть підкріплені корисною роздатковою поліграфією. Зокрема, з 19 по 23 листопада об’єднання САМОПОМІЧ проведе «Тиждень здорового зору у дітей». Метою цієї активності є попередити проблеми зору у дітей шкільного віку.

  «Корпорація «Артеріум» поділяє погляди організаторів проекту щодо необхідності своєчасної профілактики захворювань. Саме тому ми підтримали цей проект і намагаємося звернути увагу львів’ян, що про здоров’я треба піклуватися з раннього віку», Мар'яна Форостина, фахівець зі зв’язків з громадськістю корпорації «Артеріум».

Громадське об’єднання САМОПОМІЧ здійснює промоцію здорового способу життя та пропонує львів’янам низку безкоштовних проектів інформаційного та практичного характеру, а саме: «Групи здоров’я» для людей літнього віку; відкриті лекції,семінари та майстер-класи щодо здорового харчування; Ярмарок здоров’я; довідково-інформаційна брошура «Довідник здоров’я»; буклети та флаєри із корисними порадами лікарів тощо.

 

Контактна особа до запитання: Юлія Сениська, координатор проекту «Здоров'я твоєї дитини», 097-581-64-24

 

 

Довідка

Проект «Здоров’я твоєї дитини» стартував у квітні 2012 року. Опитування дозволило виявити реальний стан здоров’я львівських школярів та визначити перелік найбільш поширених захворювань серед учнів. Основна мета проекту «Здоров’я твоєї дитини» - це розробка загальноміської програми оздоровлення та профілактики захворювань серед школярів, яка базуватиметься на отриманих даних. Програма складатиметься з випуску спеціальних безкоштовних інформаційних матеріалів для батьків, серії круглих столів з лікарями та масових роз’яснювальних семінарів, участі медиків у батьківських зборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...