• Головна
  • До уваги львів'ян: які довідки необхідно мати дитині перед зарахуванням до школи чи дитячого садка
19:26, 26 липня 2018 р.

До уваги львів'ян: які довідки необхідно мати дитині перед зарахуванням до школи чи дитячого садка

Раніше Кабмін заборонив закладам освіти зберігати медичні картки дітей.

Як розповіла у коментарі для 032.ua начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, при зарахуванні дитини до дитячого садка батькам достатньо надати довідку від педіатра чи сімейного лікаря, а при вступі до школи — довідку від лікаря про профілактичний огляд.

«За наказом Міністерства охорони здоров'я України є затверджена форма 086-1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду", яка містить інформацію про результати медичного огляду дитини та рекомендації щодо занять фізичною культурою.

В одному з пунктів цього документу вказується, яким є рівень фізичної підготовки дитини і її можливість займатися фізкультурою. На підставі цих даних лікар визначає, яку групу (основну чи підготовчу), враховуючи стан здоров'я, дитина буде відвідувати», - каже Зоряна Довганик.

Читайте також: Майбутнє Львова: 5 досягнень юних львів’ян, якими варто пишатись

За її словами, при зарахуванні дитини віком до 6 років до дошкільного закладу батьки повинні надати довідку від лікаря-педіатра або сімейного лікаря закладу охорони здоров'я, в якому спостерігається дитина. В довідці має бути зазначено прізвище та ім'я дитини, дата її народження, місце проживання, а також підтвердження того, що малеча здорова й може відвідувати заклад дошкільної освіти.

За інформацією МОЗ, усі дані про проведення вакцинації чи ревакцинації лікарі чи медсестри фіксують у "Карті профілактичних щеплень", яку ведуть в амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. Відповідно, довідка про проведені щеплення, що містяться у формі № 063/о цієї карти, дає змогу медичним працівникам освітніх закладів бути ознайомленими з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини.

«Жодних документів, які стосується здоров'я дитини, більше надавати не потрібно», резюмувала Зоряна Довганик.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року МОЗ України скасувало форму №026/о «Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)».

Відтак, у школах та дитсадках заборонили зберігати медичні дані дитини. Нововведення пояснили тим, що дані про стан здоров’я дитини не можуть бути відкритими і зберігатись поза межами медзакладу. Таке право на медичну таємницю українцям гарантує Конституція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#освіта #Львів #довідки #дитячий_садок #школа #які_довідки_потрібно_мати_дитині
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...