• Головна
  • У Львові запропонували рішення проблеми з чергою до дитсадків
13:37, 26 липня 2018 р.

У Львові запропонували рішення проблеми з чергою до дитсадків

До кінця літа мають напрацювати зміни до офіційних документів.

24 липня у Львові відбулися громадські слухання щодо проблеми з дитячими садочками, - передає 032.ua.

У рамках події розглядали такі гострі для львів'ян проблеми, як брак місць для дітей у дошкільних навчальних закладах та питання реєстрації в ДНЗ онлайн. Деталями проведення слухань поділився депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич.

"Містяни, які таки знайшли час і прийшли, говорили зокрема про дуже болючу тему - відвідування дитсадка дитиною, без львівської прописки. Йдеться про людей, які з різних причин не зареєстровані у Львові, але протягом кількох років сплачують податки в казну міста", - повідомив Зінкевич.

Читайте також: Хто возитиме львів’ян? Чому водії електротранспорту у Львові звільняються

Нагадаємо, уже два роки поспіль мешканці Львова мають проблеми з прилаштуванням своїх дітей у дошкільні навчальні заклади. Цього року львів'ян обурила методика зарахування дітей у садочки з використанням електронної черги. Одна з проблем полягала у тому, що батьки, які живуть і працюють у Львові, але не мають львівської прописки, "посунулися" у списках, відповідно до прийнятої у травні ухвали ЛМР.

Зі слів Ігора Зінкевича, для вирішення цієї проблеми, на слуханнях запропонували внести таку зміну до ухвали: документ, який засвідчує прописку, замінити документом, який засвідчує, що людина вже декілька років є платником податків у бюджет Львова.

"Такі незначні зміни мали б вирішити питання відсутності прописки. Загалом, зі слів представника управління освіти Наталії Клочко, станом на нині працюють робочі групи, вирішується питання відкриття списків, напрацьовуються зміни до Положення про електронну реєстрацію (дедлайн 31.08.18 р.). Відтак, впродовж 2018 - 2020 рр. заплановано відкрити 55 груп у дитячих навчальних закладах", - резюмував депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #освіта #ДНЗ #слухання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...