• Головна
  • 5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА
13:09, 25 липня 2018 р.

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА

Правоохоронці розповіли про найпоширеніші причини автомобільних аварій на дорогах Львівщини.

У патрульній поліції Львівської області нагадали водіям про правила безпеки дорожнього руху та розповіли про найпоширеніші причини дорожньо-транспортних пригод за перше півріччя 2018 року, - передає 032.ua.

Загалом таких причин є 5, аби водії їх запам'ятали, патрульні створили тематичну інфографіку та додали: "Водії, пам’ятайте, що правила дорожнього руху написані кров’ю, а тому потрібно неухильно їх дотримуватися".

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА, фото-1

Сайт 032.ua вирішив також поцікавитися, які законодавчі документи контролюють ці порушення та що передбачено для водіїв-порушників. З деталями пропонуємо ознайомитися нижче.

Порушення правил проїзду перехресть

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА, фото-2

Згідно зі ст. 122 ч. 2 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення (КУпАП), якщо водій порушує правила проїзду перехресть, а також - проїзду зупинок транспортних засобів загального користування, дозволяє собі проїхати на заборонний сигнал світлофора тощо, на нього мають накласти штраф 425 гривень або 50 штрафних балів. Нагадаємо, наприкінці червня 2018 року, на перехресті кільцевої дороги Львова і дороги між н.п. Скнилів та Басівка сталася аварія, у якій постраждало четверо людей.

Недотримання безпечної дистанції

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА, фото-3

Стаття 122 ч. 2 КУпАП також стосується порушення правил безпечної дистанції або інтервалу, правил обгону та зустрічного проїзду, розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку тощо. За такі порушення передбачено штраф 425 грн або 50 штрафних балів. Нагадаємо, у листопаді минулого року через недотримання безпечної дистанції у Львові у ДТП потрапили одразу чотири автівки (на фото вище).

Порушення правил маневрування

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА, фото-4

Водії, які не стежать за дотримання правил при перелаштуванні на іншу смугу, обгоні, з'їзді з проїжджої частині, русі заднім ходом тощо потрапляють під цей опис. Якщо при таких маневрах стається ДТП, водія можуть оштрафувати на 680 гривень або позбавити права керувати авто на термін до одного року. Це порушення також керується ст. 122 ч.2 КУпАП і передбачає штраф 425 грн або 50 штрафних балів. Нагадаємо, 24 липня у Бродах трапилася смертельна ДТП саме через те, що один з водіїв не надав перевагу в русі іншому. 

Перевищення дозволеної швидкості руху

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА, фото-5

Ст.122 ч.3 КУпАП встановлює обмеження по швидкості руху 50 км/год, якщо водії перевищують ці норми, а також не надають перевагу в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, міліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями тощо, на них можуть накласти штраф у розмірі 510 гривень. Нагадаємо, моторошна ДТП трапилася на Львівщині два роки тому - у червні 2016-го, коли водій перевищив дозволену швидкість та впав з мосту. У аварії постраждало п'ятеро людей.

Керування у стані сп'яніння

5 основних причин ДТП на дорогах, - ІНФОГРАФІКА, фото-6

Одна з найпоширеніших причин аварій на дорогах - керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції регулюється ст. 130 ч.1 і ч.2 КУпАП. Спійманих у такому стані водіїв можуть оштрафувати на 10 200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Якщо водій попадеться патрульним у такому стані повторно - штраф зросте удвічі, до 20 400 гривень із позбавленням прав на 3 роки. Нагадаємо, у ніч на 25 липня на Сихові патрульні затримали нетверезого священика УАПЦ.

Читайте також: Спортивний клуб "Отаман" з Львівщини став абсолютним чемпіоном світу в «Premier mix» з драгонботу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #ДТП #аварія #ПДР #КУпАП #штраф #водій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...