• Головна
  • Канатна дорога на «Високий замок» у Львові: що відомо про проект, - ВІДЕО
12:18, 25 липня 2018 р.

Канатна дорога на «Високий замок» у Львові: що відомо про проект, - ВІДЕО

Як Високий замок у Львові хочуть з’єднати з центром міста.

Ідея

Впродовж 2-х років львів’яни обговорюють потребу та можливість втілення проекту підвісної оглядової канатної дороги на «Високий замок».

За словами керівника управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліана Чаплінського, така ідея виникла після звернення активного мешканця міста Ярослава Грибальського. Необхідність такої дороги він пояснював неможливістю людей з інвалідністю піднятись на «Високий замок».

«Здебільшого маломобільні люди жодного разу в житті не були на вершині однієї з найтуристичніших пам’яток Львова, відтак, був розроблений маршрут від Площі Ринок», — зазначав Юліан Чаплінський.

Читайте також: ТОП-5 неймовірно красивих місць на Львівщині, які варто побачити

Як розвивався проект

Майже два роки тому, 19 грудня 2016-го, керівник компанії «Doppelmayr», яка виконувала роботи з будівництва підвісної дороги у німецькому Кобленці, та знаний експерт з розвитку мобільності у містах Міхель Допельмаєр заявив, що прокласти канатну дорогу до “Високого замку” абсолютно реально. Відтоді, планів втілити ідею у життя у Львові не полишають.

У вересні 2017-го року ПП «Белзький мур» розпочав роботи з розроблення історико-містобудівного обґрунтування ділянки перспективної території облаштування канатної дороги, на що передбачили сто тисяч гривень.

У листопаді того ж року стартували слухання з врахування інтересів громади під час розроблення ДПТ, які тривали до 15 грудня. Компанія «Укрдизайнгруп» розробила проект перетворення ділянки обмеженої кількома вулицями.

Як йшлося у пояснювальній записці, проект передбачає 5-ть варіантів для облаштування першої станції канатної дороги.

Канатна дорога на «Високий замок» у Львові: що відомо про проект, - ВІДЕО, фото-1
Канатна дорога на «Високий замок» у Львові: що відомо про проект, - ВІДЕО, фото-2

Читайте також: Як добре ти знаєш львівську погоду. ТЕСТ

Якою буде канатна дорога

Як може виглядати підвісна канатна дорога на «Високий замок», дивіться у відео-презентації:

Проект сьогодні

Наприкінці січня цього року на сесії міськради затвердили детальний план території (ДПТ), де мають намір облаштувати канатний витяг до “Високого замку”. Раніше проект облаштування території на Підзамчі погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Окрім цього, у рамках облаштування цієї ділянки, на вулиці Кривоноса хочуть звести Меморіальний комплекс Небесної Сотні.

Минулого тижня представники мерії Львова мали зустріч з керівником компанії Hofmann-Göttig Consulting та екс-очільником німецького міста Кобленц. Сторони переглянули напрацювання Львова та обговорили нюанси втілення проекту канатки. Відтак, наразі у Львові акцентують на новизні облаштування канатної дороги в українському місті та важливості перейняття досвіду в іноземних колег.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Високий_замок #канатна_дорога #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...