• Головна
  • Медичним закладам Львівщини передали 7 сучасних ультразвукових апаратів
16:12, 16 липня 2018 р.

Медичним закладам Львівщини передали 7 сучасних ультразвукових апаратів

Обладнання закупили за кошти, які вдалось зекономити при проведенні міжнародних конкурсних торгів у межах реалізації спільного проекту МОЗ України та Світового Банку.

Сьогодні, 16-го липня, медичним закладам області передали 7 сучасних ультразвукових апаратів GE. Про це інформує прес-служба ЛОДА, передає 032.ua.

Читайте також: Львів'яни долучилися до багатотисячної прощі до Зарваниці, - ВІДЕО

Відтак, ультразвукові апарати отримали Сколівська, Новояворівська, Золочівська, Пустомитівська, Радехівська центральні районні лікарні, Львівська обласна дитяча лікарня “Охматдит” і Стрийський міський пологовий будинок.

Обладнання закупили за кошти від спільного проекту МОЗ та Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на суму 235599,98 доларів США.

“Львівщина успішно реалізувала цей проект. Завдяки йому нам вдалось поставити комп’ютери у сільських лікарських амбулаторіях, включити програмне сучасне забезпечення і ми маємо реєстр всього жіночого населення, змогли створити скринінгові центри, ”, - наголосила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

За її словами, завдяки економії коштів раніше закупили 3 ультразвукові апарати Siemens Acuson для установ третинного рівня на загальну суму 135500 євро, мамограф в діагностичний центр за 200 800 доларів США.

Як зазначила координатор проекту “Онкопревенція” у Львівській області Христина Пак, обладнання доступне не лише для жінок, але й для усіх верств населення і кожен апарат підключений до системи Dr. Еleks.

Читайте також: Як добре ти знаєш львівську погоду. ТЕСТ

“Ми охоплюємо не лише третинний рівень, а й заходимо на вторинний. Львівська область є унікальною, ми єдині в Україні маємо таку апаратуру і можливості, аби забезпечити скринінг жіночого населення від раку молочної залози і шийки матки. Обладнання доступне для обстеження не лише жінок, але й чоловіків та дітей і кожен апарат підключений до системи Dr. Еleks, ведення протоколів у цій програмі обов’язкове ”, - підкреслила Христина Пак.

Як зазначають у прес-службі ЛОДА, кожен охочий може пройти обстеження на сучасних ультразвукових апаратах безкоштовно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ультразвукові_апарати #Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...