• Головна
  • Тягнибок заявляє про втручання СБУ в роботу сервера ЦВК. Спецслужби все заперечують
16:12, 30 жовтня 2012 р.

Тягнибок заявляє про втручання СБУ в роботу сервера ЦВК. Спецслужби все заперечують

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявляє про те, що внесення даних на сервер Центральної виборчої комісії контролюють співробітники Служби безпеки України.

"Влада грубо фальсифікує результати виборів до Верховної Ради України VII скликання. Через нахабні фальсифікації результати, оприлюднені на сервері ЦВК, кардинально розходяться з результатами, зафіксованими у протоколах з мокрими печатками з виборчих дільниць. Масштаб фальсифікацій, а також те, що внесення даних на сервер ЦВК контролюють співробітники СБУ, свідчить: схему фальсифікації розробили і реалізують із найвищих владних кабінетів на Банковій", - цитує Тягнибока прес-служба ВО "Свобода".

На його думку, таким чином влада намагається "вкрасти кожен третій голос за ВО "Свобода".

Крім того, Тягнибок висловив обурення з приводу того, що в окружних комісіях по два співробітники СБУ стежать за тим, як вводяться дані в комп'ютер, які потім передають на сервер ЦВК. Водночас ці співробітники, за словами політика, ніяк не реагують на те, що вводяться дані, які не збігаються із зазначеними в протоколах з мокрими печатками.

У свою чергу, у прес-центрі СБУ повідомили, що співробітники спецслужби не втручаються у виборчий процес, а їхня присутність у серверних приміщеннях ЦВК викликана "необхідністю контролю із гарантування безпечного функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

У прес-центрі наголосили, що співробітники СБУ діють на підставі постанови ЦВК від 12 жовтня 2012 року про заходи із гарантування безпеки функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

У СБУ наголосили, що заходів із гарантування безпеки вживають перед кожними виборами, і напередодні парламентських виборів була створена спеціальна група із співробітників СБУ і Державної служби спецзв'язку та захисту інформації України.

"Ця постанова зобов'язує запобігати факти несанкціонованого втручання в систему, а у разі виявлення реагувати в рамках законодавства", - зазначили у прес-центрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...