• Головна
  • Львівські депутати назвали міністра оборони Саламатіна російським агентом
16:17, 25 жовтня 2012 р.

Львівські депутати назвали міністра оборони Саламатіна російським агентом

Депутати Львівської обласної ради прийняли звернення щодо ганебної заборони Міністерства оборони України вшанування пам’яті полеглих воїнів УПА відповідно до військових традицій.

Депутати скерували звернення до Президента та Кабміну України.

У тексті звернення сказано, що 7 жовтня 2012 року відбулося перепоховання останків 9-ти воїнів Української Повстанської Армії, знайдених під час пошукової експедиції на околицях Старого Села Дрогобицького району.

Українські герої, які віддали своє молоде життя за волю та незалежність України, були за християнською традицією поховані в місті Дрогобичі на полі пам’яті новоствореної Алеї Слави.

Українських героїв поховано за християнською традицією та віддано належну шану від жителів Львівщини. Але військові почесті полеглим у боях за волю та незалежність України воїнам УПА віддані не були – у зв'язку з категоричною відмовою Міністерства оборони України.

6 жовтня командирові військової частини, дислокованої в місті Дрогобичі, військове керівництво заборонило відряджати військовий оркестр, почесну варту та салютну команду на церемоніал перепоховання останків воїнів УПА. Військовики заявили про існування наказу Міністерства оборони України щодо участі військових у подібних церемоніалах тільки з дозволу міністра оборони, а Дмитро Саламатін такого дозволу не дав.

Вважаємо, що на 22 році Незалежності України такі дії Міністерства оборони України та особисто міністра Дмитра Саламатіна – громадянина Російської Федерації (до 2005 року) – є неприпустимими. Міністерство оборони України й Українське військо зобов’язані віддавати належну шану та військові почесті воїнам, які загинули за Україну, йдеться у зверненні. «Події в Дрогобичі в чергове довели, що теперішня центральна влада є антиукраїнською за сутністю та продовжує дії на знищення української історії, національної пам’яті й культури. Перебування фактично російського агента Дмитра Саламатіна на посаді міністра оборони України є загрозою національній безпеці України», - зазначають депутати у зверненні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...