• Головна
  • На львівському фестивалі «Контрасти» виступить видатна композиторка Софія Губайдуліна
15:56, 25 жовтня 2012 р.

На львівському фестивалі «Контрасти» виступить видатна композиторка Софія Губайдуліна

Завтра у Львові відбудеться авторський концерт найвизначнішої жінки-композиторки сучасності Софії Губайдуліної

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під диригуванням Станіслава Веляника виконає два твори Софії Губайдуліної – «Ліра Орфея» для скрипки, струнних та ударних, та «Фахверк» для баяна, струнних та ударних. Солюватимуть українські виконавці Марія Ткачик (скрипка) та Роман Юсипей (баян).

«Щорічною традицією фестивалю «Контрастів» є присутність на фестивалі визначних майстрів сучасної композиції. На «Контрастах» були і Кшиштоф Пендерецький (Польща) і Зигмунд Краузе, визначний естонський композитор Арво Пярт, латвійський – Петеріс Васкс, майстри американської та канадської сцен. На кожному фестивалі до уваги слухачів – один-два авторські вечори композиторів. Гостем цьогорічного фестивалю буде відома композиторка сучасності Софія Губайдуліна. Це ім’я більш, ніж знане, і приємно, що вона завітає до Львова вперше, і, до того ж, на свій ювілей», – розповів генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп.

Концерт відбудеться 26 жовтня о 19.00 в приміщенні Львівської філармонії, повідомили організатори.

Довідка

Софія Губайдуліна є автором понад 100 симфонічних творів, зокрема, творів для солістів, хору і оркестру, інструментальних ансамблів, музики для театру, кіно і мультфільмів. Поряд з Альфредом Шнітке та Едісоном Денісовим Губайдуліна входить в так звану «трійку» московських композиторів авангардного напрямку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...