• Головна
  • В мерії Львова вирішили відтермінувати впровадження тарифу на воду для мешканців Малехова, Збиранки, Малих та Великих Грибовичів
19:02, 31 травня 2018 р.

В мерії Львова вирішили відтермінувати впровадження тарифу на воду для мешканців Малехова, Збиранки, Малих та Великих Грибовичів

Раніше оплату за водопостачання, яке здійснюється "Львівводоканалом", планували запровадити з 1-го червня.

Так, за словами заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, рішення про нарахування за водопостачання мешканцям чотирьох сіл поблизу Львова відтермінують до 1-го липня. Водночас, людям пропонують два варіанти можливих відносин з "Львівводоканалом": укладати прямі договори з підприємством, або створити власне комунальне підприємство, яке співпрацюватиме з водоканалом у Львові.

и готові відшкодовувати кожному мешканцю цих сіл вартість 1,5 м3 води — санітарна норма на одного мешканця не залежно від того, є лічильник чи ні. Мешканцям запропонували два варіанти вирішення ситуації: укласти прямі договори з "Львівводоканалом" - тоді мешканці оплачують вартість води напряму підприємству, а ми відшкодовуємо 1,5 м3. Або ж в селах створюється комунальне підприємство, яке заключає угоду з ЛМКП «Львівводоканал», а мешканці, відповідно, укладають угоду вже зі своїм комунальним підприємством. Цей варіант економічно вигідніший для мешканців - це буде гуртове споживання води, тариф на воду стає вдвічі менший, і в межах тих коштів на відшкодування, які виділятиме Львівська міська рада, по факту безкоштовними для мешканців будуть не 1,5 м3 води, а 3 мз - сказав Бабак.

За інформацією мерії Львова. сільські голови вже ознайомилися з можливими варіантами співпраці та мають в них зацікавленість.

Тому, цю програму ми зараз доопрацюємо і винесем на затвердження сесії Львівської міської ради. Ми максимально йдемо назустріч мешканцям і хочемо, щоб вони вибрали для себе найбільш економічно вигідний варіант співпраці з ЛМКП «Львівводоканал». Сподіваюся, голови сільських рад виберуть другий варіант", - зазначив Сергій Бабак.

Нагадаємо, як повідомляло раніше наше видання, 11-го травня виконком міськради Львова прийняв рішення про те, що мешканці сіл Малехова, Збиранки, Великих та Малих Грибовичів отримуватимуть безкоштовно лише 1,5м3 води, а за перевитрати будуть платити. Це пов’язано з тим, що в цих селах люди споживають набагато більше води, ніж львів’яни.

Додамо, що раніше водопостачання до цих населених пунктів здійснювалося безкоштовно. 

Читайте також на нашому сайті: 

17-річну дівчину з Львівщини рідна матір продала у польський бордель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...