• Головна
  • Ремонт Замарстинівської у Львові: чому роботи зупинили та коли їх відновлять
14:21, 30 травня 2018 р.

Ремонт Замарстинівської у Львові: чому роботи зупинили та коли їх відновлять

На вулиці понад місяць не проводять ремонтні роботи.

Ремонтні роботи на вулиці Замарстинівській у Львові, які зупиняли на невизначений термін, планують поновити після повторної експертизи доопрацьованого проекту реконструкції. Про це у коментарі для 032.ua розповів речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

За його словами, роботи, які призупинили на початку місяця та планували відновити до кінця травня, досі не розпочали, оскільки чекають на рішення експертизи.

Читайте також: У Парку культури стартує новий сезон кінопоказів просто неба

«У попередньо розроблений стандартний для реконструкції вулиці проект довелося вносити зміни. Він не передбачав та й не міг передбачити особливості ґрунтів, які є на цій ділянці. Коли робітники зняли перший шар дороги, виявилося, що там є плавучі ґрунти. Згідно з проектом, на цій ділянці мали робити глибокий колектор. Якби роботи продовжили за цих умов, ґрунти могли б зрушитися і завдати шкоди будинкам, розташованим поруч. Тому роботи були тимчасово зупинені», - пояснив Олексій Хміль.

«Проект був на попередній експертизі. Згідно з її рішенням, до уже допрацьованого варіанту є незначні зауваження. Ми уже передали їх у проектну організацію. Відтак, як тільки усі правки врахують, буде проведена повторна експертиза. Оскільки зауваження незначні, то це не мало б зайняти багато часу, втім, говорити про точну дату відновлення робіт наразі зарано», - зазначив він.

Олексій Хміль також розповів, що проект, окрім повторної експертизи, пройде перегляд кошторису. Його будуть коригувати, адже ускладнилися роботи, які необхідно виконати. Зокрема, колектор робитимуть глибшим, аніж планувалось. Як тільки рішення повторної експертизи буде відомим, роботи на вулиці відновлять. 

Читайте також:  День захисту дітей: куди піти з малюком у Львові

Нагадаємо, 16-го лютого ЛКП «Львівавтодор» отримало дозвіл від ДАБІ на проведення реконструкції вулиці Замарстинівської (від Гайдамацької до Торф’яної).

Вартість будівельних робіт за попередніми розрахунками склала 84 мільйони 476 тисяч гривень. Ремонтуватимуть вулицю 22 місяці.

У вартість проекту входить реконструкція вулиці з трамвайними коліями, перекладка каналізаційного колектора, заміна ділянок колекторів, випусків з ринв, дощоприймащів тощо.

Окрім цього, тут замінять чавунний водопровід вздовж вулиці, зроблять дренаж дорожнього полотна, зовнішнє освітлення, захист мереж електропостачання, систем зв'язку та інше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Замарстинівська #ремонт #ремонтні_роботи_на_Замарстинівській #Львів #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...