• Головна
  • Президент відкрив на Львівщині Бескидський тунель, - ФОТО, ВІДЕО
15:31, 24 травня 2018 р.
1

Президент відкрив на Львівщині Бескидський тунель, - ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні відбулось урочисте відкриття новозбудованого Бескидського тунелю.

24-го травня на перегоні Бескид–Скотарське регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» відкрили новий двоколійний Бескидський тунель. Для урочистого відкриття на Львівщину прибув Президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє 032.ua з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента.

Фото: ЛОР

Читайте також:Авіарейси зі Львова: ТОП-5 бюджетних напрямків

«Бескидський тунель, який ми разом з вами і усією Україною сьогодні відкриваємо – найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Його будівництво припало на останні чотири з половиною роки, коли ми боронимо країну від російської агресії. І в той же час – знаходимо сили та ресурси для модернізації нашої держави», - сказав Президент Петро Порошенко під час офіційної церемонії відкриття  нового Бескидського залізничного тунелю, мовиться на сайті Президента. 

Глава держави нагадав, що плани будівництва тунелю були ще двадцять років тому, а перші вибухи, якими прокладався тунель, пролунали у 2014 році. 

Читайте також:До уваги львівʼян: скільки вихідних українці матимуть у червні. Перелік

Зазначимо, тунель розташований в Карпатах, на Бескидському перевалі. Він належить до п'ятого Пан’європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна).

Після завершення будівництва пропускна спроможність тунелю збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросте з 15–40 до 60–70 км/год.

Одноколійний Бескидський тунель був побудований ще 1886 року. У 2006 році «Укрзалізниця» оголосила тендер на реконструкцію Бескидського тунелю. Підготовчі роботи розпочато 2011 року. У серпні 2013 року було затверджено проект.6 жовтня 2017 року будівництво тунелю було завершено, сумарна вартість робіт становила 102,7 млн євро.

Нагадаємо, раніше в Укрзалізниці повідомляли, що 25 травня 2018 року має бути відкрито рух поїздів через новозбудований тунель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Бескидський_тунель #Порошенко #Львівщина
2,0
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Жанна Потапова
24 травня 2018 р., 21:59
Президентський масштаб!
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,72
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...