• Головна
  • "ПАТ «Львівгаз» свавільно намагається нажитися на підприємцях", - Комітет підприємців Львівщини
11:52, 24 травня 2018 р.

"ПАТ «Львівгаз» свавільно намагається нажитися на підприємцях", - Комітет підприємців Львівщини

Асоціативне об'єднання бізнесменів Львова та Львівської області "Комітет підприємців Львівщини" обурене діями ПАТ "Львівгаз".

Йдеться про те, що публічне акціонерне товариство "Львівгаз" примушує юридичних осіб власним коштом встановлювати дорогі засоби дистанційного обліку (від 10 до 20 тисяч гривень) на лічильниках, а у протилежному випадку погрожує перекрити газ, - передає 032.ua.

Як розповіли представники "Комітету" у соцмережах, пристрої дають змогу «Львівгазу» здійснювати дистанційний облік використання газу й тим самим зменшити власні витрати на працівників-контролерів і перекласти ці витрати на плечі своїх клієнтів – споживачів газу.

"ПАТ «Львівгаз» свавільно намагається нажитися на підприємцях та юридичних особах-споживачах газу, змушуючи їх обладнати газові лічильники засобами дистанційного обліку за власний кошт. У випадку невиконання цих вимог «Львівгаз» погрожує відключити споживачів-юридичних осіб від газових мереж та припинити постачання газу... Суб’єкт підприємницької діяльності «Львівгаз», користуючись своїм монопольним становищем, планує в черговий раз збагатитися, перекладаючи власні витрати на своїх клієнтів", - наголосили підприємці Львівщини.

Читайте також: 10 фільмів, які можна подивитись у Львові до кінця травня

Разом із тим у "Комітеті" вимагають від представників«Львівгазу» не зловживати своїм монопольним становищем та вести бізнес прозоро й відкрито; а також надати публічні роз’яснення щодо ситуації, яка склалась.

"Просимо всіх підприємців та юридичних осіб-споживачів газу не укладати нових договорів чи доповнень до існуючих договорів щодо розподілу повноважень і балансової приналежності лічильників газу з ПАТ «Львівгаз» до вирішення ситуації, що склалась з умовами встановлення засобів дистанційного обліку та передачі даних", - резюмували підприємці.

Нагадаємо, що 9 липня 2011 року набув чинності Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», підписаний колишнім Президентом України Віктором Януковичем, згідно з яким у ПАТ «Львівгаз» діє програма з безкоштовного встановлення лічильників газу для населення. Як ідеться на сайті "Львівгазу", якщо у визначені терміни споживач не погоджується встановити лічильник, газопостачання йому перекривають.

Разом із тим, у пункті 3 статті 3 вказаного закону йдеться про те, що фінансування робіт з оснащення вузлами обліку природного газу фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб здійснюється відповідно за рахунок: коштів фізичних осіб - підприємців, які відповідно до договору користуються послугами з газопостачання для провадження підприємницької діяльності; коштів юридичних осіб, які відповідно до договору користуються послугами з газопостачання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #газ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...