• Головна
  • Де у Львові безкоштовно подивитись фільм Анджея Вайди
18:22, 19 травня 2018 р.

Де у Львові безкоштовно подивитись фільм Анджея Вайди

19 - 20 травня у кінопалаці "Коперник" у Львові відбувається показ фільмів видатного польського режисера Анджея Вайди.

Сьогодні присутнім показали кінострічку «Панни з Вілька» і «Без наркозу», а 20 травня об 11:00 глядачі матимуть можливість переглянути фільм «Краєвид після битви».

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, участь у перегляді фільму взяла дружина Анджея Вайди - Христина Захватович, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Анджей Вайда

Анджей Вайда

(На фото - Анджей Вайда)

Зазначимо, що життя Вайда вболівав за Україну та був підписантом важливих відкритих листів на підтримку української незалежності та демократії. Анджей Вайда та його дружина Христина Захватович також висловлювали свою підтримку українцям після Пикулицької ходи поблизу Перемишля в 2016 році, коли на учасників дійства напали польські націоналісти.

Великий режисер помер, але Христина Захватович і далі підтримує українські проекти. Акторка долучилася до оголошення збірки на відзначення 70-тої річниці Акції «Вісла», коли польський уряд відмовився виділити на неї кошти.

Читайте також: Як у Львові вшанували 74-ту річницю депортації кримськотатарського народу, - ВІДЕО

Довідково:

Анджей Вайда - єдиний польський режисер-володар «Оскара» та перший, який отримав Золоту гілку Каннського кінофестивалю. Народився 1926 року в місті Сувалки (Польща), помер 9 жовтня 2016 року у Варшаві, у віці 90 років. 

Кадр з фільму

Кадр з фільму

(На фото - кадр з фільму)

Фільм «Краєвид після битви» - це екранізація роману "Битва під Грюнвальдом" письменника Тадеуша Боровського. Дія розгортається на теренах колишнього концентраційного табору в західній Німеччині, який звільнили американські військові. Місце стає пристанком для втікачів, де панує напружена атмосфера та суперечки. У момент, коли головний герой - поет Тадеуш переживає психічну кризу, до табору приїжджають жінки і він знайомиться з єврейкою Ніною. Між ними зав'язуються дружні стосунки й дівчина намовляє його втекти.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua показував, як у Львові відзначили День вишиванки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #фільм #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
42,99
43,03
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...