• Головна
  • Як у Львові пройшло 9 травня, - ВІДЕО
З місця події
16:01, 9 травня 2018 р.

Як у Львові пройшло 9 травня, - ВІДЕО

З місця події

9 травня у Львові на Марсовому полі та на Пагорбі Слави пройшли заходи з покладання квітів, організовані групами людей, які називають себе нащадками визволителів-солдатів Другої світової війни.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua з місця події, порушень громадського порядку не виникало. Поліція затримала лише одного літнього громадянина України, який прийшов на Марсове поле у футболці з символікою Радянського союзу.

Більшість людей спокійно здійснювала покладання квітів до меморіалу та демонстративно молилася. Жінки, які прийшли на Марсове поле, розповіли кореспонденту 032.ua, що їхні батьки родом з Росії, прибули воювати до Львова і після перемоги залишилися тут жити з сім'єю. Нижче можете переглянути оперативне відео з місця події:

На Пагорбі Слави також все пройшло більш-менш спокійно, групи російськомовних людей поклали квіти до могил та пам'ятників і помолилися.

На місці були присутні групи українських націоналістів. Між радикалами та дітьми ветеранів виникла невелика словесна перепалка після того, як один із чоловіків спробував виголосити промову про те, що обов'язок кожного - це покласти квіти й вшанувати священну пам'ять полеглих у Другій світовій війні. У цей самий момент низка чоловіків не погодилася зі сказаним і перекричала спікера гаслами "Слава Україні" - "Героям Слава" та іншими.

Читайте також: Куди піти у Львові цього тижня

Переглянути, яким був ранок 9 травня на Пагорбі Слави у Львові, можете на відео нижче:

Як розповів у коментарі для 032.ua очільник Нацполіції Львівщини Валерій Середа, на 9 травня Львів посилено патрулювали правоохоронці: по всьому місту працювало 618 людей особового складу. Провокацій у цей день не траплялося, звернень від громадян про порушення порядку також не надходило.

Окрім цього, кореспондент сайту 032.ua розпитала людей на Пагорбі Слави про те, чому вони сьогодні туди прийшли та звідки родом були їхні батьки, які брали участь у війні. Деталі - на відео нижче:

Нагадаємо, 8 травня ввечері у Львові біля Монументу Слави група львів'ян написала на паркані "Советська окупація".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #9_травня #Пагорб_Слави #Марсове_поле #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,85
43,00
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...