Бабці на ринках навчилися «хімічити» - продають молоко з содою та аміаком

Українські спритники навчилися фальсифікувати не тільки продукти переробки, а й навіть сире молоко. «Хімічать» не лише великі виробники.

Ми за статистикою вносимо добрив у 4 рази менше, ніж європейці. Особисті селянські господарства не застосовують різних заходів, щоб зберігати овочі і фрукти у первозданному свіжому вигляді. Не використовують жодних хімічних засобів

Бабусі, які раніше хіба що розводили молоко водою, тепер мають значно більший арсенал хитрощів. Так, щоб не скисало, у молоко додають соду. Дехто замінює соду на аміак. Нерідко зняте молоко, з якого вже вибрали вершки, видають за незбиране, йдеться в сюжеті ТСН.

Але попри це молоко з ринку все ж таки більш натуральне, стверджують чиновники. "В магазинах продається молоко, яке пройшло двічі пастеризацію, нормалізоване до певного відсотку жиру. Я не кажу, що там погане молоко, але воно приведене до єдиного постулату", - зазначив заступник голови Держветфітослужби Віталій Башинський.

Найчастіше молочні продукти з ринку грішать кишковою паличкою та бактеріями, що гинуть при термічній обробці. Натомість серед магазинної молочки, завдяки досягненням промислової хімії, можна зустріти цілковиту підробку. Траплялося, що навіть у звичайному молоці замість молочного жиру був рослинний. Такі хитрощі допомагають здешевити продукцію і поборотися за худий гаманець українського споживача.

Зате українські овочі порівняно з європейськими чистіші від хімії. Але знову ж таки через бідність. Фермерам просто бракує грошей на добрива.

"Ми за статистикою вносимо добрив у 4 рази менше, ніж європейці. Особисті селянські господарства не застосовують різних заходів, щоб зберігати овочі і фрукти у первозданному свіжому вигляді. Не використовують жодних хімічних засобів", - запевнив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк. За його словами, українські овочі вже оцінили на європейському ринку. Цього року деякі виробники вже експортують свою продукцію до ЄС.

ТСН
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі