• Головна
  • Львівські «швидкі» можуть зупинитися - бракує пального
11:19, 11 жовтня 2012 р.

Львівські «швидкі» можуть зупинитися - бракує пального

На «швидкі» у Львові немає бензину. Такими неприємними медичними перспективами лякає львів’ян міська рада.

Чиновники розповідають: держказначейство не оплачує рахунки за пальне Львівської станції швидкої медичної допомоги. Наразі карети на виклики ще їздять, кажуть медики. Нині у борг випрошують бензин та солярку. Тим часом, у казначействі пояснити, чому затримують гроші, так і не спромоглися, повідомляє ZIK.

Головний лікар Львова Володимир Зуб розповідає: влітку цього року постачальники палива вже відмовлялися заправляти карети «швидкої» через борги. Тому, запевняє, машини по 1,5 -2 години простоювали на автозаправках. Нині ситуація може повторитися, каже медик.

«До постачальника бензину гроші не дійшли через казначейство у сумі 370 тисяч. Це є загрозлива ситуація. Завтра постачальник може сказати, вибачте, ви нам винні гроші, ми припиняємо заправку ваших машин. І завтра швидка може не виїхати на лінію»,  – зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради.

Відповідь Держказначейської служби України у Львівській області на інформаційний запит: «У 2012 році у міському бюджеті Львова існує проблема своєчасної виплати соціальних платежів. З метою уникнення напруги за зверненням Львівської міської ради Головне управління Казначейства уже протягом цього року надало 26 короткотермінових безвідсоткових позик на загальну суму понад 800 млн грн».

«Гроші і державні, і наші падають на єдиний казначейський рахунок. І коли ми даємо платіжне доручення, замість того, щоб виконати його, казначейство просто їх не дає. Бо ці гроші пішли кудись на інші цілі. Можливо, якісь проблеми в державі», – розповів Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики Львівської міськради.

Як повідомили у Держказначействі, станції швидкої допомоги переказали 110 тисяч гривень, а це трохи більше від чверті від усіх боргів. Коли ж оплатять усі рахунки – наразі невідомо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...