• Головна
  • Український фільм боротиметься за «Оскар»
14:52, 9 жовтня 2012 р.

Український фільм боротиметься за «Оскар»

"ТойХтоПройшовКрізьВогонь" потрапив до лонг-листа "Оскара"

Американська кіноакадемія оголосила довгий список претендентів на «Оскар» у категорії "Кращий іноземний фільм", повідомляє ТСН.

У лонг-лист за кращий фільм іноземною мовою увійшла рекордна кількість картин. На нагороду претендуватиме 71 фільм. Серед претендентів і стрічка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" режисера Михайла Іллєнка.

Цього року лонг-лист у цій номінації став вражаючим ще й тому, що вперше в історії "Оскара" сюди потрапила картина з Кенії.

Що стосується інших країн, то від Росії представлена військова містична драма Карена Шахназарова "Білий тигр". Австрія висунула "Любов" Михайла Ханеке, переможця Каннського кінофестивалю, Південна Корея - переможця Венеції картину "П'єта" Кім Кі Дука. Також у списку представлені "Військо Мін Бала" казахського кінематографіста Акана Сатаева, від Азербайджану - "Бута" Ільгара Наджафа, Киргизію представляє "Порожній будинок" Нурбек Егена. Від Вірменії на Оскара претендує фільм "Якщо все ..." Наталі Беляйскене.

Нагадаємо, що остаточних фіналістів у номінації "кращий фільм іноземною мовою" американська кіноакадемія назве 10 січня 2013 року. А володар премії буде названий на урочистій церемонії Оскара, що пройде 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...