• Головна
  • Канадці у Львові розкажуть про гендерну рівність
10:11, 9 жовтня 2012 р.

Канадці у Львові розкажуть про гендерну рівність

11-12 жовтня у Львові пройде ІІ форум місцевого самоврядування забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок

Форум організовує Асоціація міст України (АМУ) спільно з Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) в рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), повідомляє прес-служба ЛМР.

Учасники Форуму – міські голови, їхні заступники, секретарі та депутати місцевих рад України, представники центральних органів влади, міжнародних організацій, представники Федерації канадських муніципалітетів (всього близько 100 осіб) – обговорюватимуть стратегії  врахування питань гендерної рівності в організації роботи муніципалітетів, в процесі надання послуг, а також в розробці і реалізації місцевої політики.

Рівноправна участь жінок і чоловіків у політичних та економічних процесах, як свідчать світові дослідження, є вирішальним чинником збалансованості людського розвитку країни та економічного зростання.

Паритетне представництво, що забезпечує  врахування потреб та пріоритетів  і жінок, і чоловіків, є виключно важливим для прийняття обґрунтованих рішень, справедливого і рівнозначного розподілу ресурсів, можливостей і пільг, підвищення якості життя всієї громади.

Під час форуму обговорюватимуть, зокрема, які причини існуючої нерівноправності між жінками та чоловіками на місцевому рівні, з якими перешкодами стикаються жінки-підприємці в Україні, та як зробити, щоб були почуті голоси як українських чоловіків, так і жінок?

Учасники форуму також визначатимуть шляхи забезпечення паритетного представництва у прийнятті рішень щодо пріоритетів місцевого розвитку; стратегії зміцнення лідерського потенціалу жінок-політиків; обговорювати ініціативи Канади та України, спрямовані на підтримку зміцнення економічної спроможності жінок на місцевому рівні.

Довідка

Загальна мета Проекту МЕРМ – сприяння покращенню економічних можливостей українців в умовах зміцненої демократії. Програма підтримує ефективне планування та надання послуг, спрямованих на економічного зростання і розвиток, у 12 містах Львівської та Дніпропетровської областей, як безпосередньо, так і через партнерство між містами. Проект також сприяє застосуванню моделей міжурядового співробітництва через співпрацю з містами та обраними забезпечувальними інституціями на обласному та національному рівні з метою досягнення та поширення результатів. Гендерна рівність та екологічна сталість є наскрізними темами.

Федерація канадських муніципалітетів здійснює загальне  керівництво реалізацією проекту МЕРМ, який розпочався у січні 2010 року та буде завершений у грудні 2014 року. Основне фінансування проекту забезпечує Канадське агентство міжнародного розвитку (CIDA). Проект реалізується спільно з Асоціацією міст України, Міністерством економіки, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,85
EUR
42,85
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...