• Головна
  • У Львові суд оштрафував депутатку Львівської міськради за те, що вона невчасно повідомила НАЗК про купівлю автомобіля
10:15, 27 квітня 2018 р.

У Львові суд оштрафував депутатку Львівської міськради за те, що вона невчасно повідомила НАЗК про купівлю автомобіля

Депутатку Львівської міськради оштрафували за несвоєчасне повідомлення НАЗК про суттєві зміни у майновому стані. 

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Як йдеться у постанові Галицького районного суду, депутатка Львівської міськради несвоєчасно ( 14.06.2017 року) повідомила про суттєві зміни у майновому стані, а саме про придбання нею 19.04.2017 автомобіля Renault Sandero на суму 360 880 гривень за кредитні кошти.

У Львові суд оштрафував депутатку Львівської міськради за те, що вона невчасно повідомила НАЗК про купівлю автомобіля, фото-1

Автомобіль:  Renault Sandero 2017 року випуску. (Фото ілюстративне).

Під час розгляду справи депутатка свою вину та факт адміністративного правопорушення не визнала. Зазначила, що була глибоко переконана, що оскільки автомобіль придбаний в кредит і перший внесок становив 62176 грн., тобто менше суми 50 прожиткових мінімумів, то суттєві зміни у майновому стані не відбулися і відбудуться після сплати повної суми вартості автомобіля.

Окрім того, у зв'язку з членством у Львівському осередку молодіжної громадської організації "Пласт" в період з 26 квітня 2017 року до 6 травня 2017 року вона виконувала обов'язки інструктора вишколу з практичного водного пластування на р. Чорний Черемош в с. Ільці, Верховинського району і не мала змоги повідомити НАЗК. Також просила взяти до уваги, що внаслідок виконання депутатських повноважень вперше, питання, пов'язані з внесенням змін у декларацію, були їй не відомі.

Суд визнав винною депутатку Львівської міської ради у вчиненні адміністративного  правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП України та наклав на неї штраф у розмірі 1700 грн. Також депутатка має ще сплатити 352, 40 грн судового збору.

Як з'ясував 032.ua лише одна депутатка Львівської міськради подавала повідомлення про суттєві зміни у майновому стані до НАЗК 14.06.2017 року. Це Юлія Гвоздович – депутат від фракції “Українська галицька партія”.  У її повідомлені йдеться про те, що 19.04.2017 року вона набула у власність автомобіль Renault Sandero 2017 року випуску. 

Нагадаємо, що це не перший раз, коли когось із депутатів штрафують за невчасне подання повідомлення про зміни у майновому стані. Так, нещодавно Галицький районний суд оштрафував депутата Львівської міськради від фракції "Самопоміч" Ігоря Корончевського  та депутата Львівської обласної ради від фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Миколу Седілу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гвоздович #Львівськаміськарада #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...