• Головна
  • У Дрогобичі перепоховали останки 9 вояків УПА
13:10, 8 жовтня 2012 р.

У Дрогобичі перепоховали останки 9 вояків УПА

В останню дорогу українських героїв провели без військового оркестру, бо Міноборони заборонило участь військовослужбовців місцевої військової частини в похороні повстанців

В неділю на міському кладовищі у Дрогобичі урочисто перепоховали останки дев’ятьох вояків УПА, знайдених неподалік Старого Села Дрогобицького району. У перепохованні взяли участь депутати Львівської обласної ради та представники влади Львівщини, повідомляє кореспондент 032.ua.

Перепоховання розпочалось заупокійним богослужінням у старосільській церкві Пресвятої Богородиці. Після цього похоронна процесія з почесною вартою ветеранів УПА, зі священиками вирушила до Алеї слави, що знаходиться на дрогобицькому міському кладовищі. На цвинтарі священики Української греко-католицької церкви відслужили чин панахиди за полеглими вояками УПА. А вже після богослужіння відбулося громадське віче, під час якого виступили представники влади.

Зокрема, директор комунального підприємства «Доля», депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета у своєму виступі наголосив, що дев’ятеро повстанців загинули геройською смертю зі зброєю в руках. «В останню дорогу наших героїв ми проводжаємо за християнським звичаєм, але, на жаль, без військового оркестру, без сальви, оскільки Міноборони України заборонило участь військовослужбовців місцевої військової частини в похороні повстанців», – додав він.

Додамо, у липні цього року пошуковці комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля», за інформацією громадян Дрогобиччини виявили невідоме поховання 1944-1945 років біля с. Старого Села в Дрогобицькому районі. У яру, зарослому чагарниками, під час розкопок знайшли людські останки. За результатами експертизи, поховані були воїнами УПА і загинули в бою із підрозділами НКВС. За словами директора КП ЛОР «Доля» Святослава Шеремети, такої кількості останків вояків УПА в одному похованні на Львівщині ще не знаходили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,85
EUR
42,85
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...