• Головна
  • Завтра у Львові можна буде почути, як звучить унікальна музика Хенґ Драмі
11:39, 8 жовтня 2012 р.

Завтра у Львові можна буде почути, як звучить унікальна музика Хенґ Драмі

9 жовтня у  вівторок о 20:00 в ЕтноКлубі Набутків відбудеться концерт італійського перкусиста Давіде Сварупа із сольною програмою на унікальному інструменті Хенґ Драмі.

"Я багато граю на вулицях, і можу бачити, яку дію надає музика ханга на людей. Найчастіше вони стають більш емоційними - закривають очі і слухають, на час забувши про все на світі. Іноді вони навіть плачуть"

Концерт відбувається в рамках міжнародного музичного проекту «Hang Vibe Festival - hand & steel drums» (Фестиваль хангу та металевих барабанів), повідомляють організатори. Місце: Арт-кав’ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35).

Давіде Сваруп / Davide Swarup - незалежний музикант і мандрівник, виконавець гри на Ханґу (ханґ драм, hang drum). Давіде Сваруп італієць за походженням, і людина світу за способом життя. Мандрівник і велика дитина. Вуличний музикант, для якого гра на вулиці - найкраща можливість зробити музику доступною, живою і гнучкою.

"Музика для мене - найпростіший спосіб виразити себе. В цьому є трохи чарів, коли ти відчуваєш, що ти є каналом, провідником музики до сердець слухачів, які насолоджуються нею", - зазначає музикант.

Музика Давіде звучить на багатьох концертних майданчиках по всьому світу: фестивалях у Великобританії, Індії, Росії. У 2007 році вийшов диск "Music for Hang", треки з цього альбому використовувалися в постановці голландського Національного балету, для фільмів Green Peace про проблеми охорони навколишнього середовища Північного моря та інших проектах.

Дотик до унікального інструменту народжує ні на що не схожі звуки, вони наповнюють серця казкою, життя набуває нового сенсу. "Я багато граю на вулицях, і можу бачити, яку дію надає музика ханга на людей. Найчастіше вони стають більш емоційними - закривають очі і слухають, на час забувши про все на світі. Іноді вони навіть плачуть".

Ханг (нім. Hang) - перкусійний інструмент, що складається з двох з'єднаних металевих півкуль. Існує близько 12 років, він схожий на літаючу тарілку і видає космічні звуки, що зачаровують.

Інструмент був розроблений в 2000 році Феліксом Ронер (Felix Rohner) та Сабіною Шерер (Sabina Schіrer) (компанія PANArt) з швейцарського міста Берн в результаті багаторічного вивчення сталевої тарілки і багатьох інших резонуючих перкусійних інструментів з усього світу: гонгу, гамелана, гатама, барабанів , дзвіночків, музичної пили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...