• Головна
  • Вперше у Львові перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці
09:40, 8 жовтня 2012 р.

Вперше у Львові перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці

18-19 жовтня 2012 року у Львівській єпархії перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці – дуже давня ікона, яку зберігають у Старому Місті в Єрусалимі, у Гефсиманському подвор’ї, що навпроти Храму Гробу Господнього.

Як повідомляє прес-служба Львівської єпархії УПЦ, ікона є однією з найбільших святинь Єрусалимської Церкви і вперше залишила Святу Землю. Саме цю ікону за три дні до свята Успіння Пресвятої Богородиці доставляють хресним ходом в Гефсиманію, де її обносять навколо гробу Пресвятої Богородиці. Там вона перебуває впродовж дев’яти днів – до Віддання свята Успіння, перед нею постійно читають Акафіст.

Нагадаємо, Плащаницю Пресвятої Богородиці доставили в Україну для поклоніння на прохання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та з благословення Блаженнішого Патріарха Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіла III. Супроводжує святиню представник Єрусалимської Патріархії архімандрит Ігнатій (Казакос).

Зустріч Плащаниці Пресвятої Богородиці відбудеться у Львові на вул. Лисенка, 17. Хресною ходою її доставлять у кафедральний Свято-Георгіївський храм Львівської єпархії УПЦ на вул. Короленка, 3.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...