• Головна
  • У Львові оштрафували громадян, які незаконно замінили вікна та двері у пам'ятках архітектури
14:07, 3 квітня 2018 р.

У Львові оштрафували громадян, які незаконно замінили вікна та двері у пам'ятках архітектури

3 квітня відбулося чергове засідання адміністративної комісії, створеної при виконкомі ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини.

Комісія розглянула 19 протоколів щодо незаконних дій фізичних осіб на об’єктах культурної спадщини Львова в центральній частині міста, - інформує кореспондент сайту 032.ua із посиланням на прес-службу Львівської міськради.

Йдеться про будівлі на вулицях:Братів Рогатинців, Галицькій, Друкарській, Валовій, Вірменській та 1 акт щодо незаконного перепланування юридичною особою на об’єкті культурної спадщини на пл. Ринок.

Так, 18 протоколів стосувалися заміни дерев'яних вікон/балконних дверей на пластикові: розгляд 1 протоколу перенесли на наступне засідання, а по решті рекомендували накласти штрафи.

Читайте також: Театральний квітень: ТОП-6 захопливих вистав у Львові

Так, по 6 об'єктах, де замінили вікно на пластикове зі збереженням конфігурації попереднього вікна передбачається штраф 850 грн; по 12 об'єктах, де замінили кілька вікон і балконні двері - штраф 1700 гривень.

Окрім цього, згідно з 1 актом по переплануванню об'єкта культурної спадщини на площі Ринок комісія рекомендувала накласти штраф у розмірі 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, що рішення про створення відповідної адміністративної комісії при виконкомі ЛМР погодили 2 березня, на засідання виконавчого комітету. Адміністративна комісія розглядає виключно адміністративні суперечки про адміністративні правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини (зокрема, передбачені ст. 92 КУпАП).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #архітектура #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,36
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...